kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emre Gürcan

7 yaşındaki Mesut'u 9 yaşında kalp kurtardı

Erkan DOĞAN-İhsan TUNÇOĞLU / SABAH
Trafik kazasında ölen 9 yaşındaki Emre'nin kalbi, kalp nakli için sıra bekleyen 7 yaşındaki Mesut'a yeniden hayat verdi..
Denizli Vakıfbank İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Mesut Çetin'e altı ay önce nefes darlığı ve kusma şikâyetiyle kaldırıldığı Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kalp yetmezliği tanısı kondu. Üç ay önce de acil kalp bekleme listesine alındı. Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 4'üncü sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Emre Gürcan ise 28 Ekim günü bir kamyonetin çarpması sonucu başından yaralandı ve önceki gün yaşam fonksiyonları durdu. Yeşil kartlı işsiz baba, gözyaşları içinde çocuğunun organlarını bağışlamak istediğini söyledi. Bunun üzerine Başhekim Dr. Şerif Mercan durumu İzmir'e bildirdi. Hemen harekete geçen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Nakli Ekibi'nden Op. Dr. Emrah Oğuz, helikopterle önceki akşam Kütahya'ya gitti ve kalbi aldı. Yapılan nakille de Mesut yaşama döndü.

DOKTOR OLACAKTI
Küçük çocuğun babası Nazif Çetin 11 yıl önce de kızları Gamze'yi 3 günlükken yine kalp yetmezliğinden kaybettiklerini söyleyerek, "Kızım kurtulamadı ama oğlum doktorlarımızın ve bağışı yapan ailenin sayesinde yaşıyor" dedi. Böbrekleri, karaciğeri ve korneası da İzmir'de başka hastalara takılan talihsiz Emre Gürcan ise dün Kütahya'da 2 yıl önce 5 yaşında menenjitten ölen kardeşinin yanına defnedildi. Gözü yaşlı baba Turgut Gürcan, "Bize hep 'Doktor olacağım, kardeşim gibi hastaların hayatını kurtaracağım' derdi. Ben de hiç değilse organlarını bağışlayalım diye düşündüm" dedi.
Haberin fotoğrafları