kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
6 yıldır bitkisel hayattaki kızının başından bir an ayrılmayan anne Thelma Pickard, kızının gösetridiği gelişme için "Bu inanılmaz" dedi.

Altı yıldır komadaydı uyku hapı ile uyandı

DIŞ HABERLER
İngiltere'de, altı yıldır bitkisel hayattaki genç kızı uyku ilacı Zolpidem hayata döndürdü. İlaç, beyin hasarlı 360 hastadan yüzde 60'ında da olumlu sonuç verdi..
İngiliz BBC kanalı bu akşam yayınlayacağı 'Uyandıran Hap' isimli bir programla bitkisel hayata giren hastaları yaşama döndüren Zolpidem isimli uyku hapının mucizesini konu edecek. İngiliz Regen Therapeutics'in Zolpidem isimli ilacının 'mucizevi yan etkisi', dünyanın dört bir yanında denenen 360 kişiden biri olan 23 yaşındaki Amy Pickard'ın öyküsüyle anlatılacak. 6 yıl önce uyuşturucu komasına giren ve bitkisel hayatta yaşayan Pickard bir ay önce verilmeye başlanan Zolpidem ile yaşama döndü.

SES ÇIKARMAYA BAŞLADI
6 yıldır kızının yanından hiç ayrılmayan annesi Thelma Pickard ilacın tesirini "İlacı aldıktan sora gözleri kıpırdadı. Daha önce hiçbir tepki vermeyen kızım şimdi ses çıkarmaya etrafındakileri algılamaya başladı." diye tasvir etti. İlacın alınmasından sonra yapılan taramalarda 6 yıldır kızının beynindeki fonksiyonlarını yitirmiş bölümlerinin yeniden harekete geçtiğinin tespit edildiğini de söyledi.

YÜZDE 60 SONUÇ
Regen Therapeutics, ilacın denendiği 360 beyin hasarlı hastanın yüzde 60'ında olumlu sonuçlar ortaya çıktığını söylüyor. En göze çarpan iyileşme ise, 1994 yılında bisikletiyle kamyona çarptıktan sonra komaya giren 24 yaşındaki Louis Vljoen üzerinde gözlemlendi. Doktorların 'lahana'ya benzettiği genç, ilacın verilmesinden 25 dakika sonra uyanarak "Merhaba, anne" dedi. Ancak doktorlar, uykusuzluk hastalığı için kullanılan Zolpidem'in nasıl böyle sonuçlar verdiğini açıklamayamıyor.
Haberin fotoğrafları