kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tecrübesiz çiftlerin zevk alması zordur!

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
Cinsel isteksizlik, yeni evlileri bekleyen en büyük tehlikelerden biridir. Eşlerin tecrübesiz oluşu ve sağlıklı iletişim kurmamaları cinsellikten alacakları hazzın önünde engel oluşturur..
26 yaşında 3 aylık evli bir kadınım. Eşimle ilk ilişkiden sonraki tüm sevişmelerimizde kendimi kasıyorum. Eşim erken boşaldığı için ben hiç tatmin olamıyorum. İkimiz de tecrübesiziz Bu konuda ne yapmak gerekir? F.K./İstanbul
Cinsellikle ilgili eksik veya yanlış bilgiye sahip olan kadınlar, ilişkilerinde endişe, korku veya kaygı duyabilirler. Bu durum da zamanla cinsel istekte ve uyarılmada azalma yapabilir. Yeni evlileri bekleyen en büyük tehlikelerden biri olan cinsel isteksizlik; aslında karşılıklı olarak gelişen bir durumdur.

Kendinizi frenlemeyin
Çünkü eşinizin erken boşalması ve tecrübesiz oluşu, sizin de sağlıklı iletişim kurmayarak kendinizi kasmanız ve rahat olmamanız; çift olarak cinsellikten almanız gereken hazzın önündeki en büyük engellerdir. Size tavsiyem; cinsel yaşamınızdaki sorunlar için öncelikle karşı tarafı suçlamayın, gevşeyin ve rahat olun. Cnsel coşku ve yaratıcılığın bulaşıcı olduğunu unutmadan içten gelerek arzulu sevişin. Bu eşinizi uyaracak ve canlandıracaktır. Ayrıca sizin rahat olduğunuzu ve haz aldığınızı gören eşiniz, zamanla boşalma refleksi üzerinde istemli bir kontrol sağlayabilir.

Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok. Ancak yaşadığınız şehri yazarsanız, sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları 'saglikliseks@sabah.com.tr' adresine gönderebilirsiniz.