kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

11 yaşında kanserden öldü
Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan ve yaklaşık bir yıl önce kanser teşhisi konulan 6. sınıf öğrencisi, tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri, tedavi gören sınıf arkadaşları Onur Turanlıoğlu'nun (11) ölüm haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Onur'un 23 Nisan etkinliklerine katıldıktan sonra hastalığının ağırlaştığını belirten arkadaşları, bu tarihten sonra Turanlıoğlu'nun okula düzenli gelemediğini söyledi.

Avrupa'nın yeni hasta adamı İngiltere oldu
Bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu için kullanılan 'Hasta adam' lakabını artık İngiltere devraldı. Araştırmalara göre AB üyeleri genelinde hastalıklar, obezite ve alkolizmin en yüksek oranda bulunduğu ülke İngiltere. İşte araştırmaların sonuçları:

* 11 yaş altındaki çocukların 900 bini obez.

* AB genelinde kişi başına yıllık ortalama alkol tüketimi 10.95 litre iken bu rakam İngiltere'de 11.37.

* Sigara bağlantılı ölüm oranı AB ortalaması 100 binde 263, İngiltere'de ise 100 binde 288.

* İngilizler AB ülkelerine göre sebze ve meyveyi kişi başına 25 kilo daha az tüketiyor.

* Diyabet hastalarının oranı erkeklerde yüzde 4.8'e, kadınlarda ise 3.6'ya yükseldi. DIŞ HABERLER

Kediye fiziksel şiddet için altı ay ev hapsi
İngiltere'nin Newscastle kentinde görülen davada kedisine fiziksel şiddet uygulayan 21 yaşındaki Nicola Collinson ömür boyu evcil hayvan bakmaktan men edildi. Mahkeme ayrıca genç kıza 12 ay zorunlu sosyal hizmet ve 6 ay ev hapsi cezası verdi. Collinson ve 16 yaşında bir arkadaşının kedi yavrusuna yaptıkları eziyeti çektikleri bir video kasedini mahkemeye yollayan hayvanseverler, davanın açılmasını sağladı. Görüntülerde iki arkadaş şakalaşarak kedi yavrusuna tekme atıyor. DIŞ HABERLER

Picasso'nun çizimleri dün görücüye çıktı
Sanat dünyasının dahileri arasında gösterilen İspanyol ressam Pablo Picasso'nun eserleri dün görücüye çıktı. Başkent Paris'te alıcı bekleyen eserler, ünlü ressamın tabloları değil, daha çok kalem çizimleri. Aralarında kişisel notların da bulunduğu eserler hayvan ya da çocuk çizimleri ile bisiklet tasvirlerinden oluşuyor. 33 yıl boyunca Picasso'nun yakın çevresinde bulunan bir kadın tarafından toplandığı belirtilen eserler büyük ilgi çekti. DIŞ HABERLER

Kalbi 40 dakikada tam 12 kez durdu
Kalp krizi geçirince acil yardım çağrılan ve kalbi 40 dakikada tam 12 kez duran İngiliz hasta mucize eseri kurtarıldı. West Wales bölgesinde acil yardım ekibinde çalışan Gareth Jones, bir çağrıdan sonra kalp krizi geçiren Keith Rosser'ın (39) yanına gittiklerini belirterek şunları anlattı: "Elektro çektikten sonra büyük bir kalp krizi geçirdiğini gördük. Hemen şok verdik ve kendine geldi. Ancak bir süre sonra kalp atışları yeniden durdu ve bir kez daha müdahale ettik. Kalbi sonrasında 10 kez daha durduktan sonra yeniden çalıştırıldı."
Haberin fotoğrafları