kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
GERİDE BİR EŞ VE DÖRT YETİM ÇOCUK BIRAKTI... Evli ve 4 çocuk babası olan Mustafa İlhan'ın ölüm haber üzerine televizyonlar yayınlarını yarıda keserek, ayrıntılardan Avustralyalıları haberdar etti.

300 milyon dolarlık Türk koşarken öldü

DIŞ HABERLER
Avustralya'nın 45 yaş altı en zengin işadamı seçilen, serveti 300 milyon doları bulan Mustafa İlhan, sabah koşusu yaptığı parkurda dün ölü bulundu..
Avustralya'da ülkenin örnek isimlerinden biri olarak gösterilen Türk işadamı, dün koşu pistinde ölü bulundu. Kurduğu "Crazy John" (Çılgın John) telefon şirketi sayesinde 10 yılda 100 şube ve 300 milyon dolarlık bir servete ulaşan Mustafa İlhan (42), her sabah gittiği koşu parkurunda çevredekiler tarafından dün saat 07.00'de cansız halde yatarken bulundu. Olay yerine kısa sürede ambulans çağrıldı ancak tüm müdahalelere rağmen İlhan kurtarılamadı. Ülkenin 45 yaş altındaki en zengin işadamı seçilen İlhan'ın sabah yürüyüşünde kalp krizi geçirdiği sanılıyor. İlk belirlemelere göre "panik atağa bağlı kalp krizi" açıklamasında bulunan polis cinayet ihtimalini de değerlendirerek soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor. Genç işadamının ani ölümü Avustralya'da şok etkisi yarattı. Programlarını yarıda kesen televizyonlar ayrıntıları dakika dakika duyurdu. Ülke gazeteleri "Çılgın John'u kaybettik" başlıkları atarken, birçok seveni de evinin önü ve öldüğü parkura akın edip çiçekler bıraktı.

NICOLE KIDMAN'I GEÇTİ
Yozgat'tan ailesiyle birlikte Avustralya'ya çok küçükken taşınan Mustafa İlhan, 20 yaşında bir telefon şirketinde çalışmaya başladı. Buradaki deneyimini iş zekâsıyla birleştirip kısa sürede kendi işinin patronu oldu. Yüzde 51'i devlete ait olan Telstra şirketiyle bağlantılı çalışan bir telefon hizmeti sağlayıcısı şirket kurdu. 20 yıl gibi bir sürede yaklaşık 600 çalışanı olan bir şirket haline geldi. Evli ve dört çocuk babası İlhan'ın ölümü sonrası yaşadığı Victoria eyaleti yetkilileri de taziye açıklamalarında bulundu. Son röportajını SABAH gazetesi ile yapan Mustafa İlhan'ın ağabeyi Celal İlhan da 25 yıl önce evinde şüpheli bir şekilde ölü bulunmuş ve intihar ettiği açıklanmıştı. 45 yaş altı zenginler listesinde Avustralyalı ünlü oyuncular Nicole Kidman ve Russel Crowe'u geride bırakan İlhan'ın 600 çalışanı bulunuyordu.