kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÇİÇEKLİ KARŞILAMA AĞLATTI... Kocası Timo ile gelen Alexandra Steinfelder, Enis'in çiçekli karşılaması karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Kemik iliğiyle hayat veren Alman ile ilk karşılaşma

Gökhan ARTAN / SABAH
Lösemiye yakalandıktan sonra hastalığı kadar bürokrasiye karşı verdiği mücadeleyle de adını duyuran 11 yaşındaki Esin Köse ile kemik iliği veren Alman Alexandra Steinfelder dün Türkiye`de bir araya geldi. Alman öğretmen ile iliğini verdiği küçük Esin, 2 yıl sonra ilk kez dün Atatürk Havalimanı'nda buluştu. İki yıl önce iliğini vererek Esin'in iyileşmesini sağlayan ve kimliği kurallar gereği yeni açıklanan 26 yaşındaki ilköğretim okulu öğretmeni Alman Alexandra Steinfelder ve eşi Timo, uçakla, dün sabah saat 09.50'de Hannover'den İstanbul'a geldi.

İKİNCİ KEZ BİRİNE İLİK VERDİ
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde iliğini verdiği Esin'i elinde çiçekle karşısında gören Steinfelder'in gözleri doldu. Küçük Esin, kendisini yeniden hayata kazandıran Steinfelder'i yanağından öperek teşekkür ederken, ikili havalimanından ayrılana kadar birbirlerinin ellerini bırakmadı. İkinci defa bir hastaya ilik verdiğini belirten Steinfelder ise şunları söyledi: "2 yıl önce ilik verdiğimde ameliyat masasına korkmadan yatmıştım. Tek düşüncem vereceğim iliğin ülkesini ve cinsiyetini bilmediğim küçük çocuğu sağlığına kavuşturmasıydı. Bir de ameliyattan 2 hafta sonra gireceğim 2 sınavı düşündüm. İyileşemeyip sınavları kaçırırsam diye tedirginlik yaşadım. Ama şimdi çok mutluyum." Minik Esin Köse ise duygularını, "Şu an çok heyecanlıyım. İki yıl boyunca bana iliğini veren kişi merak ettim. Onun sayesinde hayattayım. Türkiye'yi ona tanıtacağım" sözleriyle dile getirdi.