kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çığlık maskesiyle bekçiyi öldürdüler

Aliye ÇETİNKAYA SABAH
Konya'da önceki gün öldürülen gece bekçisinin katil zanlısı olarak 16 yaşında bir lise öğrencisi yakalandı. Cinayet, gencin olay sırasında takıp düşürdüğü 'Çığlık' maskesi ve bıraktığı ayakkabı izinden çözüldü..
Konya'da önceki gün 9 yerinden bıçaklanarak öldürülen gece bekçisi Abdullah Patlak'ın katil zanlısı olarak 16 yaşında bir lise öğrencisi gözaltına alındı. Polis, olay yerindeki markalı ayakkabı izi ile Çığlık filminde kullanılan maskeden yola çıkarak cinayeti çözdü. Önceki gün Eski Garaj mevkisindeki toptan gıda çarşısında bekçi Abdullah Patlak'ın (58) öldürülmesinin ardından bir cep telefonu bayisinden 5 telefon ve 2 bin 500 YTL'lik kontör çalınmıştı. Yeni ve 100 YTL değerinde olan ayakkabıların Konya'da sadece 6 yerde satıldığını ve "Çığlık" maskelerinin 15-18 yaş arası gençler tarafından alındığını tespit eden polis, daha önce 2 ay söz konusu cep telefonu bayisinde çalışan C.K.'ye (16) ulaştı. C.K.'nin evinin bodrum katında söz konusu spor ayakkabı ve çalınan 5 cep telefonu bulundu. Kanlı kıyafetler ise, poşet içinde evin karşısındaki boş arazide çıktı. Polis kapıda gözcülük yapan kardeşi M.K. (15) ve çaldıkları kontörleri verdikleri 16 yaşındaki liseli arkadaşı M.A.'yı da gözaltına aldı.

BABALARI ÖĞRETMEN
C.K. ve M.K.'nin babalarının öğretmen olduğu öğrenildi. C.K.'nin gündüz hana girip yanında getirdiği maske ve bıçağı binanın bodrumuna sakladığı belirlendi. Gece yarısına kadar bekleyen C.K., kardeşiyle kapıda nöbet tutması konusunda haberleştikten sonra, telefon bayisinin camını kırdığı sırada bekçi Abdullah Patlak C.K.'ye müdahale etmek istedi. Bunun üzerine zanlı ekmek bıçağı ile bekçiyi sırtından ve karnından bıçaklayarak olay yerinden kaçtı.
Haberin fotoğrafları