kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Koçaryan'a çalım

İran lideri Ahmedinecad, Ermenistan'a iki günlük resmi ziyaretini başladığı gibi bitirdi! 'Soykırım' anıtına siyah çelenk koyacağı açıklanan lider 'Önemli işim çıktı' diyerek apar topar Tahran'a döndü..
Önceki gün Ermenistan'a giden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, dün sabah saatlerinde ziyaretini beklenmedik bir şekilde yarıda kesti, uçağına bindiği gibi Tahran'ın yolunu tuttu. Erivan'daki bir mescidi ve "soykırım" anıtını ziyaret etmesi beklenen İran lideri, Ermenistan Meclis Başkanı, Enerji Bakanı ile yaptığı çalışma kahvaltısından sonra yetkililere, "Ülkemde önemli işlerim çıktı. İzninizle hemen İran'a dönmem gerekiyor" dedi.

'TEPKİDEN ÇEKİNDİ' İDDİASI
Ahmedinecad'ın tavrı önceki gün görüştüğü ve birçok anlaşmaya ortak imza attıkları Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ı şaşırttı. Koçaryan'ın sözcüsü, "Bildiğimiz kadarıyla gitti" dedi. Haberi "acil" koduyla geçen Amerikan AP ajansı "Ahmedinecad'ın soykırım anıtını ziyaret etmesinin büyük tepki yaratması bekleniyordu" dedi.

'SOYKIRIM' DEMEDİ
Ahmedinecad, önceki gün Koçaryan ile görüşmüş, bazı ikili anlaşmalara imza attıktan sonra Erivan Devlet Üniversitesi'nden fahri doktora unvanını almıştı. Üniversitede konuşan Ahmedinecad, bir öğrencinin 1915 olaylarını sorması üzerine, "Dünyanın neresinde, kim tarafından yapılırsa yapılsın, bütün zulümleri kınıyoruz" demiş ve "soykırım" ifadesini kullanmamıştı. Öte yandan Ermenistan Başbakanı Serge Sarkisyan "Ermeni tasarısı için ABD'de lobi yapmıyoruz" dedi.