kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Erdoğan İngiliz işadamlarının Irak ile ilgili soruları haricinde genel ekonomik durum ile ilgili sorularını da yanıtladı.

Irak'a ambargo mesajı

Bülent AYDEMİR LONDRA
Londra'da Türk Yatırım Ajansı'nın İngiliz işadamlarına verdiği yemekte konuşan Başbakan Erdoğan, "Ülke güvenliği her şeyden önemli. Irak'a ihraç edilen bazı kalemlerde yaptırımlara gidebiliriz" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'taki PKK varlığı konusunda bugüne kadar somut bir adım atmayan Irak hükümetine karşı önümüzdeki günlerde bazı ihracat kalemlerinde yaptırıma gidilebileceğini söyledi. Erdoğan, "İyi niyetimizi suiistimal eden bir yapı var" dedi. Londra'da Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın İngiliz işadamlarına verdiği öğle yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, bir İngiliz işadamının, "Terörist eylemlerin ve bölgedeki gergin atmosferin Türkiye'ye yabancı yatırımcı gelmesini engelleyip engellemeyeceği" yönündeki sorusuna şu karşılığı verdi: "Ülkemin güvenliği benim için her şeyin üstündedir. Açık sözlü olmayı severim. Türkiye olarak bizim Irak'a olan bazı ihracat kalemlerinde bizler önümüzdeki günlerde herhangi bir yaptırıma gidebiliriz. Böyle bir uygulamanın içinde girebiliriz. Zannediyorum ki teröre karşı ortak bir mücadele verme kararlılığında olan ülkeler de bizim bu anlayışımızı olumlu karşılayacaklardır. Çünkü terör insanlığın baş belasıdır. Teröre karşı da bizim ortak bir mücadele içinde bulunmamız şart. Zira bizim iyi niyetimizi suiistimal eden bir yapı var. Biz şu ana kadar Irak'ın enerjisinde, suyunda, gıda maddelerinde çok ciddi bir katkı sağlıyoruz. Bütün bunları yapan bir ülkeye karşı bir terör tehdidinin kalkıp da Irak'ın kuzeyinde konuşlanması değerlendirmeye tabii bir durumdur. Bunu ben şu andaki çalışmamızın, görüşmemizin dışında tutuyorum."