kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ahmet Ertürk

Ertürk: SABAH-atv ihalesine en az 3 başvuru bekliyoruz

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, 5 Aralık'taki SABAH-atv ihalesine en az 3 başvuru beklediklerini bildirdi. Ertürk, katılım için 300 milyon dolarlık öz kaynak şartının bir süzgeç olduğunu söyledi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, SABAH-atv ticari ve iktisadi bütünlüğünün ihale tarihinin 7 Kasım'dan 5 Aralık 2007 tarihine ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Habertürk'de Meliha Okur'un sorularını yanıtlayan Ertürk, SABAH-atv ihalesi için son başvuru gününden bir önceki güne kadar tek başvuru yapıldığını söyledi. Ancak ihaleyle ilgilenenlerin sayısının çok olduğunu bildiklerini ifade eden Ertürk, zaman talebi nedeniyle ihaleyi ertelediklerini ifade etti. Ertürk, şu bilgiyi verdi: "Tek yatırımcı rasyonel değildir. Umudumuz diğer potansiyel alıcıların da hazırlıklarını yapmalarıdır. Yerli müteşebbisin yüzde 100 alıcı olmasını beklemiyorum. Dolayısıyla bir yerli-yabancı ortaklığı oluşacak. Bu konuda çok sayıda bir ortaklık görüşmesi olduğunu biliyorum. İlgi duyanların yerli yabancı ortaklığa dönüşmesini bekliyoruz. Minumum 3 başvuru bekliyoruz. Daha fazlası olması halinde mutlu olacağız."

FİYAT YÜKSEK DEĞİL
Fiyatın yüksek olduğuna dair bir izlenim edinmediğini hatta fiyatı daha üst noktalara çıkaracak yatırımcıların sözkonusu olduğunu belirten Ertürk, rakip bir medya kuruluşunun halka arzıyla ilgili sunulan 2.2 milyar dolarlık değere işaret ederek, "Biz de o rakamı görünce 1.1 milyar doları makul bir fiyat olarak gördük" dedi. İhale için 300 milyon dolarlık özkaynak şartı getirdiklerini anımsatan Ertürk, şunları söyledi: "Ön yeterlilik mekanizması bir süzgeçtir. 1.1 milyar dolarlık bir değeri almaya talip olan insanlara 300 milyon dolarlık bir öz kaynak şartı olması gerekir. Ben bunun yüksek olduğunu düşünmüyorum. Türk medyasının yeniden rekabeti için güçlü sermaye gerekir. Zayıf sermaye, medyayı dışardaki bağlantılarını kullanmasına yol açıyor. Medya, patronun diğer işlerini desteklemek için girişilmiş bir destek durumunda. Bunu aşmalıyız." Sektöre güçlü sermaye girmesinin herkesin menfaatine olduğunu ifade eden Ertürk, 300 milyon doların 75 milyon dolarını yabancı verse, kalanını 2 Türk yatırımcının sağlayabileceğini kaydederek, "Bu kadarını versinler. Artık sokaktaki adam medya patronu olacağı sevdasına k a p ı l m a - sın" dedi.