kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barzani'nin kasasını Türk halkı doldurmuş!

TUTKUN AKBAŞ
Mersin'deki European Tobacco'nun ortaklarının yasadışı örgütle ilişkisini SABAH belgeleriyle ortaya çıkardı Barzani ile bağlantıları olduğu tespit edilen Nasri kardeşlerin dolandırıcılık, adam öldürme gibi suçlardan Türkiye'ye girişi yasak..
Terör örgütü PKK'nın Hakkâri Dağlıca'daki hain eyleminden sonra Türkiye'nin Kuzey Irak'a sınır ötesi bir harekâtı tartışılırken, Kuzey Irak Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani'nin Türkiye'deki ticari faaliyetleri de mercek altına alındı. SABAH, Kuzey Irak'taki en önemli ticari kuruluş olan ve Özellikle Neçirvan Barzani ile ortaklığı olduğu iddia edilen isimleri belgeleriyle ortaya çıkardı. Mersin'de 2002'de kurulan European Tobacco adlı şirketin sahipleri Nizar Hanna Abdo Nasri ve Namear Hanna Abdo Nasri kardeşlerin Türkiye'ye giriş ve çıkışlarının yasaklandığı, haklarında Ankara 12. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararda suç örgütleriyle bağlantı, dolandırıcılık ve adam öldürmek suçlarına karıştıkları bilgisine yer verildi.

GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI VAR
Kuzey Irak'ın en büyük şirketlerinden biri olan 'Nasri Group of Companies'in sigaradan turizme, gıdadan inşaata kadar birçok yatırımı bulunuyor. Türkiye dışında, Romanya, Azerbaycan, Tacikistan ve Lübnan'da European Tobacco olarak sigara işinde yer alıyor. Kuzey Irak'taki Sheraton Hote'li de bu grubun bünyesi altında hizmet gösteriyor. Nasri Grup olarak bilinen şirketin ortakları arasında Barzani ailesinin de bulunduğu öne sürülüyor. SABAH'ın ele geçirdiği Emniyet Genel Müdürlüğü belgesine göre Nasri kardeşlerin Türkiye'ye ilk girişleri 1991 yılında Namear Hanna Abdo Nasri'nin Türkiye'ye girmek üzere kendisine vize verilmediği için Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı'nı 2003 yılında dava ettiği ve Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin 2004/1896 sayılı kararında bu davanın reddine karar verdiği belirlendi. Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin kararında Barzani'nin ortağı olduğu iddia edilen Namear Hanna Abdo Nasri'nin Türkiye'ye girmesi yasaklanan isimler arasında olduğu belirtildi. Mahkeme tutanağında, söz konusu kardeşlerin 1998 yılında Türkiye'ye girmesi yasak kimseler kapsamına alındığına işaret edildi.
Haberin fotoğrafları