kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül: Terörle mücadele ancak devletçe yürütülebilir

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "terörle mücade"lenin, hukuk zemininde ve "ancak" devlet tarafından yürütülebileceğini vurguladı ve PKK saldırılarına karşı yapılan protesto gösterilerinde "kardeşliğe zarar verilmemesi" uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül yayımladığı yazılı mesajında, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meşru zeminde yürütülen gösterileri "memnuniyetle" karşılandığını vurguladı ve ekledi:

"Ancak bu tür dönemlerin, istismara ve yönlendirmelere açık olduğunu unutmamak gerekiyor. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, terörün verdiği tahribatın boyutları ne olursa olsun terörle mücadele, hukuk zemininde ve ancak devlet tarafından sürdürülebilir."

Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu mücadeleyi gerektiği gibi yerine getirecek "kudret ve kararlığa sahip" olduğunu vurgulayan Gül, şunları ekledi:

"Bunun bilgi ve bilincinde olan aziz vatandaşlarımızın tepki ve üzüntülerini tarihten geleceğe uzanan birlik ve kardeşliğimize zarar vermeyecek şekilde ifade edeceklerine ve bu kritik günlerin meydana getirdiği acı ve heyecanları kötüye kullanacak kişilerin emellerine alet olmayacaklarına olan inancım tamdır. Vatandaşlarımı bu bilinç içinde davranmaya davet ediyorum."

AA