kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"PKK fiber kablolara sabotaj yaptı mı?"

Yeni Haber
CHP Uşak Milletvekili Osman Çoşkunoğlu, geçtiğimiz günlerde internet, cep ve sabit telefonlarda ciddi aksamalara neden olan fiber kabloların makasla kesilmesiyle ortaya çıkan sabotajların PKK ile ilgisi olduğu iddialarını Meclis gündemine getirdi.

Çoşkunoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması isteğiyle verdiği yazılı soru önergesinde, "Sabotajlar sonucu, PKK varlığının ve terörünün yoğun olduğu yörelerimizde iletişimin kesildiği doğru mu? Doğruysa, fiber kablolarını kesme sabotajı ile TBMM'de tezkere görüşmelerinin aynı zamanda olması bir rastlantı mı? Bu konuda bir araştırma ve soruşturma yapılıyor mu" dedi.

Çoşkunoğlu, polisin işlem takibi yaptığı ve anlık sorgulamaya aldığı "Polnet" adındaki iletişim sebekesinde kaç gün sorun yaşandığı ve bunun ne gibi güvenlik sorunlarına yol açtığı konusunda da bilgi istedi.
Çoşkunoğlu, Türk Telekom'un özelleştirildiğine dikkat çekerek şu soruları yöneltti:

"Kesilen kabloların ulusal Telekom altyapımız konusunda hakim birileri tarafından özellikle seçildiği ve kesilen hatların yedeğinin olmadığı doğru mu? Doğruysa, ortaya ciddi bir güvenlik sorunu çıkmıyor mu? Türk Telekom'un yabancılara satılmış olması, dolayısıyla telekom altyapımızın yabancılar tarafından işletilip yedeklenmesi bu ulusal güvenlik sorununu daha da ciddileştirmiyor mu?"

(ANKA)