kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül, DTP'ye çağrı yaptı PKK'yı hemen kınayın

Hazal ATEŞ ANKARA
Parti liderleriyle görüşen Gül, DTP'ye "PKK'yı kınayın" dedi. DTP'li Türk ise diyalog için gerekeni yapmaya hazır olduklarını, kaçırılan askerler için de arabuluculuk yapabileceklerini söyledi..
Hakkâri'de 12 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından davet edilen DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Köşk'e Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ile birlikte çıktı. Görüşmede Türk ve Tuğluk, Gül'e DTP'ye yönelik baskılarla ilgili bir rapor sundu. Gül, Türk'e Türkiye'de siyaset yaptıklarını unutmamaları gerektiğini uyarısında bulunarak tahriklere kapılmamalarını istedi.

DİYALOG ÇAĞRISI
Köşk ziyaretinin ardından açıklama yapan Türk, "Umut ediyoruz ki ortak akıl, ortak duyarlılıkla tüm yurttaşlarımızı endişeye sokan sürecin önüne geçebiliriz" dedi. Türk, Cumhurbaşkanı Gül'ün gösterdiği refleksi herkesin göstermesini istediklerini belirtti. Görüşmeye katılan Aysel Tuğluk da, PKK'nın kaçırdığı 8 Türk askeri için arabuluculuğa hazır olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'le bir saatlik görüşmenin perde arkasında ilginç diyalogların yaşandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Türk, "Kürt kökenli bir Türkiye vatandaşı olarak bin yıllık birlikteliğin bozulmaması için elinden geleni yapacağını" söyledi ve "Gerekirse Talabani-Barzani ile temasa geçilmesi konusunda arabuluculuk yapmaya hazırız" dedi. Gül de, "Son yaşanan olayların ardından toplumsal baskı artıyor. Bu toplumsal baskının ancak kolluk güçleri ile önü kesiliyor. PKK'yı terör örgütü olarak ilan edin" diye uyardı.
Haberin fotoğrafları