kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çiçek: Tezkereyi kullanacak devletin güvenlik kurumları

Yeni Haber
Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, mecliste kabul edilen Irak'a yönelik sınır ötesi operasyona izin veren tezkereyi kullanacak olanların devletin güvenlik kurumları olduğunu belirterek, tezkereyi kullanma zamanlamasının da onlara ait olduğunu söyledi.

TBMM'de AKP, CHP ve MHP milletvekillerinin gündem dışı söz alarak son zamanlarda tırmanan terör olayları ve hükümetin meclisten yetki tezkeresi almasına karşın hareketsiz kaldığı eleştirileri üzerine Çiçek, hükümet adına söz alarak eleştirileri yanıtladı.

Tezkerenin zamanlamasını, her yerde, aleni söyleme imkanı olmadığını vurgulayan Çiçek, "Söylediğiniz zaman tedbir caydırıcı olmaktan çıkar. Verdiğimiz tezkere dahil, yetki dahil, başka tedbirlerde de devletin kurumları arasında zerre kadar fikir, düşünce ayrılığı yoktur. Sorumluluğu alacak kurumlarımızın şu tarih, şu zaman, şu büyüklükte demesine bağlı" dedi.

Konuşmasında Irak'ın bir Arap ülkesi olduğunu ifade eden Çiçek, "Elbette sizin yaptığınız bir tasarrufun, fitne fesadı bol bir coğrafyada, 'bu Araplara karşıdır' diyerek istismar imkanı vardır" dedi ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın bu ülkeleri gezerek Türkiye'nin yapmak istediği ve tezkerenin amacı konusunda bilgilendirme yaptığını anlattı.

Çiçek, "Bilgilendirmek ve mümkünse en haklı olduğumuz davada olabildiğince geniş bir devletler topluluğunu mücadelenin arkasına almak terörle mücadelede önemli unsurdur. Hükümet en doğru olanı yapmaya çalışıyor. Size de her vesileyle bilgi vermeye hazırız" dedi.

Çiçek, gerek duyulması ve öneri gelmesi halinde kapalı bir toplantıda bilgi vermeye hazır olduklarını da ifade etti ve bu konuda partilerin de talepte bulunma hakları olduğunu hatırlattı.

Çiçek, "Bizi eksik yanlış bulabilirsiniz ama o tezkereye destek veren tüm partilerle aynı saftayız. Bugüne kadar yeryüzünün gördüğü en kanlı terör örgütü en yoğun dış destek alıyor" dedi.

Çiçek'in konuşması sırasında CHP ve MHP sıralarından laf atılması üzerine zaman zaman milletvekilleri arasında da sert üsluplu tartışmalar yaşandı.

REUTERS