kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TBMM Başkanvekili Meral Akşener ilk kez kürsüde

Yeni Haber
Bu yasama döneminde TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile birlikte ikinci kadın TBMM Başkanvekili olarak görev yapacak olan MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener ilk kez kürsüye çıktı.

Kürsüye gelişinde sakin olduğu gözlenen Akşener'i bütün milletvekilleri alkışladı. Genel Kuruldaki milletvekilleri arasında TBMM Başkanvekili Mumcu da yeraldı.

Bu hafta boyunca Genel Kurulu yönetecek olan Akşener, kendisinin seçilmesi nedeniyle milletvekillerine teşekkür ederek, "Atatürk'ün en büyük eserim dediği bu kuruma başkanvekili olarak hizmet vermek benim şahsımda kadının aktif siyasi hayatın her safhasında öne çıkmasının yeni bir göstergesidir. Bu onurlu görevi anayasa ve içtüzük hükümlerinin gerektirdiği şekilde azami tarafsızlık içinde yapacağımdan emin olmanızı isterim" dedi.

Akşener, terör saldırıları sonucu şehitler verilmesine de değinerek, bölünmez bütünlüğü hedef alan kirli emellerin iç ve dış uzantılarının Türk Milletinin ve kahraman ordusunun sarsılmaz iradesi ve kararlılığı karşısında sonuca ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi.

Akşener, "Türk tarihinde kara lekelerle dolu sömürgecilik geçmişi yoktur. Tam aksine, sömürge altındaki uluslara model oluşturmuş kahramanlıklar var. Bu Gazi Meclisimizin evlatlarımıza silah çeken, vatanımızı bölmeye kasteden hainlerle başvedecek azim ve kararlılıkta olduğunu bir kez daha ilan etmek istiyorum" dedi.

(ANKA)