kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fatih Akın

Tutkuyla bağlandığım şeyler var, demek ki seksi biriyim!

ŞİRİN SEVER
ŞİRİN SEVER
* 'Yaşamın Kıyısında' şöyle dışında durup izlediğinde nasıl bir tat bıraktı? Hayatın tam içine girememiş bazı insanlar vardır ya... 'Yaşamın Kıyısında' bence sırat köprüsü gibi bir şey, ince bir ipin üstünde yürüyor hepsi, ölümle kalım arasında, tutunmakla tutunamamak arasındaki karakterler bunlar...

* Lotte annesine 'İlk kez hayatımda anlamlı bir şey yapıyorum' diyor filmde. Peki sen ne kadar yakınsın oynadığın Ayten karakterine? Çok yakın değilim açıkçası. Zamanında YÖK'ü protesto ettim falan; haksızlığa tabii ki benim de tahammülüm yok ama silahla bir şeylerin çözülebileceğini düşünmüyorum. Ayrıca o kadar sert olmayı da çok doğru bulmuyorum çünkü bizim üstümüzde birtakım insanlar bir şeyler yapıyorlar ve altta biz eziliyoruz. O taraf, bu taraf, şu taraf... Doğru bulmuyorum bunları.

* Fatih şöyle diyor: "Bir şey için tutkuyla mücadele etmek seksidir, ben de bu yüzden bu film için seksi bir karakter istedim." Sen oynadığın rolün tarifini nasıl yapıyorsun? Ben o kadar seksi olduğunu düşünmedim, o Fatih'in fantezisi herhalde (gülüyor). Mesela 'Eğreti Gelin'de oynadığım kadın, tek kelimeyle seksiydi ama Ayten dışarıdan sert görünüyor ama içerden çok acınası biri.

* Ve siyasi anlamda kullanılıyor... Bir boşluk doldurma Ayten için aslında yaptıkları. Yani insan bir yere ait olmak ister ya; Ayten'de de böyle bir şey var. Kesinlikle siyasi bilinci var ama hayat bilinci yok. Yavaş yavaş öğreniyor; eziliyor, kimse sahip çıkmıyor, annesini bulamıyor ve Lotte ölüyor... Bunlar onun hayata karşı bilinçlenmesini sağlıyor.

* Sen hayatta hiçbir şey için bu kadar tutkuyla mücadele ettin mi? Ben seksi biri değilim! Hiçbir şeye tutkuyla bağlanmadım. Fatih'e mesaj yollayayım buradan. (gülüyor) Evet, şimdi tutkuyla bağlandığım bir şey var, Nejat. Aileme, işime tutkuyla bağlıyım. Demek ki çok seksi biriyim!