kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Saklı Yüzler filminin genç oyuncuları izleyiciler tarafından çok başarılı bulundu. ‘Hatırla Sevgili’ dizisinde ‘Deniz’ isimli solcu bir genci canlandıran Berk Hakman, filmde töreyi yerine getiren genç rolünde.

'Saklı Yüzler' Antalya'yı gözyaşlarına boğdu!

AA
44. Antalya Film Festivali kapsamında önceki gün galası yapılan 'Saklı Yüzler' adlı film, izleyicileri gözyaşlarına boğdu. Töre cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete değinen filmi izleyenler, salonu ağlayarak terk etti ve çok etkilendiklerini söyledi..
19 Ekim'de başlayan 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali son sürat devam ediyor. Festival kapsamında önceki gün yönetmenliğini Handan İpekçi'nin yaptığı, başrollerini ise Şenay Aydın, İştar Gökseven, Berk Hakman, Cem Bender ve Nisa Yıldırım'ın paylaştıkları 'Saklı Yüzler' adlı filmin gala gösterimi yapıldı.

ERKEKLER DE TELEF OLUYOR
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda ödül arayan belgesel filmde; namus cinayetleri ve kadına yönelik şiddet ele alınıyor. Filmde çok can yakan bir konuya değindiklerini belirten Handan İpekçi, gösterim sonrasında yapılan basın toplantısında şunları söyledi: "Bir kadın yönetmen olarak, namus cinayetleriyle ilgili bir şey söylemek istedim ve uzun metrajlı bir film yaptım. Namus cinayetleri sadece kadınları yaralamıyor, erkekleri de telef ediyor. Bence Doğu ve Güneydoğu'daki kadınların ele alınmalarıyla namus cinayetleri sorunu çözüme ulaşacaktır."

ÇIKIŞ NOKTASI HABERLER
Filmin kurgusunu oluştururken gazetelere yansıyan haberlerden yola çıktığını ve hayal gücünü kullandığını belirten İpekçi, kendisine filmden çıkan herkesin ağladığının söylenmesi üzerine, "Ben bir yaraya parmak basmak istedim ve yaptım. Senaryodaki karakterlerin hepsi yaralı. Film bu yüzden kederli ama maalesef hayat böyle" diye konuştu. Filmde töre kurbanı Zühre'yi canlandıran Şenay Aydın, töreler nedeniyle kadınların öldürülmesini çok sinir bozucu bulduğunu söyledi. Yarışma filmlerinden 'Janjan'da da oynayan Berk Hakman ise filmin gösterime girmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirtti.
Haberin fotoğrafları