kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Michael Kuyucu, haftada bir gün Radyo Mega’da şarkıcılara program yaptıracak.

Tarkan, Eurovision için korkak ve muhafazakâr

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Radyocu, yazar ve besteci Michael Kuyucu, bu yıl Eurovision'a gönderilecek sanatçıya dair tahminini açıkladı: TRT yıllardır Tarkan'ı düşünüyor ve bu sene tekrar nabız yoklayacaklar. Ancak Tarkan korkak davranıyor!..
Ünlü radyocu, yazar ve besteci Michael Kuyucu, pop müzik albümlerinin eski satış rakamlarına ulaşmamasını; 'çok basit şarkılar' yapılmasına bağladı. Geçen yıl 'Pop İnfiali' adlı bir kitap çıkaran Kuyucu, şöyle konuştu: "Serdar Ortaç'ın bütün şarkıları birbirinin kopyası olduğu için albümleri çok satmıyor. Mustafa Sandal için de bu konuda tereddütlerim var. Sandal, sanki farklı altyapılar denemek ister gibi ama şu ana kadar ortaya çok farklı bir şarkı da çıkarmış değil..." Aydın Üniversitesi'nde 'Popüler Kültür ve Medya' dersi veren Michael Kuyucu; bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek isme dair de şu yorumlarda bulundu:

ÖNCE ZERRİN'E TEKLİF GİTTİ

* Siz Eurovision seçim komitesinde de bulunmuştunuz. Sizce bu yıl kim nasıl bir şarkıyla gitmeli? Önceleri Hande Yener'in gideceği söylendi. Ancak daha sonra bu söylentilerin yapımcısı tarafından albümün promosyonu için kasıtlı olarak çıkartıldığı anlaşıldı. Seçim komitesindeyken orada gelişen her şeyi inceleme fırsatı bulmuştum. Bu yıl TRT değişik şeyler düşünüyor, ancak teklif usulünü bu yıl da sürdürecek. Zerrin Özer'e teklif gitti ancak durum basına sızınca geri çekildi.

* Bu yıl için kimi düşünüyorlar? Tarkan için bir kamuoyu baskısı var gibi... TRT, Tarkan'ı yıllardır düşünüyor. Sertab Erener'e teklif götürürken Tarkan ve Candan Erçetin'e de götürdüler. Ancak onlar kabul etmemişlerdi. Burcu Güneş'in geçmişte nabzını yokladıklarını biliyorum. Tarkan'ın bu sene yine nabzını yoklayacaklar.

* Sizce Tarkan teklifi kabul etmeli mi? Tarkan, Eurovision için çok muhafazakâr ve korkak davranıyor. Saklanıp, 'megastar'lığın gerektirdiği gizemle işini götürüyor. Aslında Eurovision, Tarkan için çok etkili olur. Çünkü onun da yurtdışı konusunda bir hırsı var. Kanımca İsmail YK da bu konuda iyi bir isimdir. İsmail YK'nın çok fazla oy alacağına eminim. Ancak entelektüel kesim tepki göstereceği için TRT onu düşünmez.
Haberin fotoğrafları