kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Düğün parası biriktiriyordu

Serkan KARAYOL / SABAH
Çaycılık yaparak geçinen İsmail Bozkuş, oğlunun düğün parası biriktirdiğini belirterek şunları anlattı: "Yedek subay olarak gitmek istedi. Askerdeyken de, öncesinde de 'Baba sana yük olmadan düğünümü yaptıracağım' diyordu"..
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 12 askerden Piyade Asteğmen Mehmet Bozkuş'un düğün parası biriktirdiği belirtildi. Dumlupınar Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan 24 yaşındaki oğlu Mehmet Bozkuş'un kendisine "Sana yük olmadan düğünümü yaptıracağım" dediğini belirten acılı baba İsmail Bozkuş, "PKK'ya lanet okuyorum. Artık buna dur densin. Yeter bu ülkenin çektiği acı" diye gözyaşı döktü.

İŞLETME MEZUNUYDU
Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra vatani görevine Isparta Eğirdir'deki komando birliğinde başlayan Piyade Asteğmen Mehmet Bozkuş (24), Yüksekova'da teröristlerin hain saldırısında şehit oldu. İki kardeşin küçüğü ve ailesinin tek oğlu olan Bozkuş'un şehit olduğu haberi Uşak'taki babaevine ateş gibi düştü. Baba İsmail, anne Cennet ve ablası Hatice Bozkuş acı haberle sinir krizleri geçirdi. Vatani görevine başlamadan sözlendiği öğrenilen Bozkuş'un en büyük amacının babasına yük olmadan düğün parasını biriktirmek olduğu belirtildi.

"ARTIK YETER" FERYATLARI
Oğlunun fotoğraflarını öperek gözyaşı döken Bozkuş, "Bir ay önce izne gelmişti. Böbrek taşı düşürüyordu. Çok rahatsızdı, ancak rapor alamadı. PKK'ya lanet olsun. Benim ciğerim yandı. Bundan sonra hiçbir annenin babanın ciğeri yanmasın. Buna artık 'dur' densin. Yeter artık bu ülkenin çektiği acı" dedi.
Haberin fotoğrafları