kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bush: PKK saldırıları kabul edilemez hemen durdurulmalı

* ABD Başkanı George Bush: Türk askerinin ölümüne yol açan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek kınadı. Beyaz Saray'ın Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Gordon Johndroe tarafından yapılan açıklamada, Irak hükümeti ve bölgesel Kürt yetkilileri, Irak topraklarından kaynaklanan saldırılara karşı hızlı şekilde eyleme geçmeli" denildi. ABD Savunma Bakanı Robert Gates ise Türkiye'nin Irak topraklarında bir askeri harekata girmeden önce PKK'lıların yerine ilişkin istihbarat elde etmesi gerektiğini söyledi.

* ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey: ABD'nin PKK ile teması yok ve PKK'yi desteklemiyor. PKK, bir terör örgütüdür ve bizim istediğimiz tek şey PKK'nın bitmesidir.

* BBC: Tezkereden sonraki ilk saldırı. Kuzey Irak sınırına yakın bölgede 3 bin kadar 'PKK Savaşçısı' bulunuyor. Türk hükümeti kamuoyu ve askerlerin 'operasyon' baskısı altında.

* Le Monde: Sınırda Kürtler ve Türk ordusu arasında öldürücü çatışmalar meydana geliyor. Türkiye'nin sınır ötesi operasyonun bölgeyi istikrarsızlaştırmasından korkuluyor. Irak ve ABD yönetimi operasyona karşı. Iraklı Kürtler müdahaleye karşı direnecekler.

* Associated Press: Irak'taki PKK kamplarına karşı saldırı yapılması konusunda hükümete yapılan baskı bu son olayla daha da arttı. Gerçi Türk siyasiler tezkere alınmasının hemen operasyon gerçekleştirilmesi anlamına gelmediğini söylemişti ama son saldırı halkın öfkesini artırarak operasyonun derhal yapılması için sesleri yükseltiyor.

* CNN: Kürt isyancılarla çatışmada bir düzine asker öldü. Türkiye'de hükümet acil toplandı. ABD askeri operasyonun Irak'ta istikrarı bozacağı korkusu taşıyor.

* New York Times: Kürt militanların küstah saldırısı Türk hükümeti üzerindeki baskıları artırdı. Kürt gruplarının internet sitelerinde 8 Türk askerinin kaçırıldığı açıklandı. Gazeteye görüş bildiren emekli general Armağan Kuloğlu, "Türkiye'nin askeri harekâtı ertelemek veya bu konuda çekinceleri bulunmak gibi bir seçeneği kalmadı" dedi. DIŞ HABERLER