kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Genelkurmay gece yarısı alarma geçti

HABER MERKEZİ-ANKARA
Dağlıca'daki saldırının duyulmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı, ilk etapta, şehit olanların ailelerini psikolojik olarak hazırladı ve bilgilendirdi. Şehit yakınları, haberi televizyonlardan değil askeri yetkililerden öğrendi. Saldırı üzerine Genelkurmay da gece yarısı alarma geçti. Genelkurmay 2. Başkanı Org. Ergin Saygun karargâha gelen operasyon ile ilgili bilgileri de sürekli olarak hükümete aktardı.

İLK BİLGİ 14.15'TE AÇIKLANDI
Öğle saatlerinde Roma'daki resmi ziyaretinden dönen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt da karargâhta komutanlarla bir araya geldi. Medyadaki bilgi karmaşasını önlemek amacıyla da Genelkurmay, saat 14.15'te bölgede devam eden operasyonlarla ilgili ilk bilgiyi verdi ve 12 askerin şehit olduğunu 16'sının da yaralandığını açıkladı. Öldürülen terörist sayısı ilk etapta 23 olarak açıklandıysa da bu rakam saat 16.30 itibariyle 32 olarak güncellendi. Hakkâri'deki saldırının duyulmasının ardından izinleri iptal edilerek görev yerine çağrılan askerler havalimanlarına akın etti.

YARISI ASKER
İstanbul'daki Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı adeta karargâha döndü. Bölgeye hareket eden 12.50 uçağına binecek yolcuların yarısı Hakkâri bölgesinde görev yapan rütbeli askerlerdi. Bunlardan biri de adının açıklanmasını istemeyen Hakkâri Yüksekova'da görev yapan Efeler Taburu olarak bilinen özel harekât taburunda görevli uzman çavuştu ve dün şehit düşen askerlerden ikisi de Efeler Taburu'nda görevliydi.