kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık Turu

Kalçadan parça alınıp çene yapıldı
DOĞUŞTAN alt çenesi olmayan, sadece tüple beslenebilen ve konuşamayan Amerikalı gence önceki gün dünyada ilk kez gerçekleştirilen bir operasyonla yeni çene takıldı. Konuşamadığı için boynuna takılan elektronik yazıcı aracılığıyla iletişim kuran Alan Doherty'e (17), kalça kemiğinden alt çene yapıldı. 16 saat süren zorlu bir ameliyatla yeni çenesine kavuşan Doherty'nin sağlık durumunun gayet iyi olduğu belirtildi. Ameliyatı gerçekleştiren estetik uzmanı Dr. Alex Greenberg, "Çenenin yüze uyum sağlaması için zamana ihtiyaç var" diye konuştu. Doherty'nin kalça kemiğinden alınan bölüm 4 ay süren bir işlemle çeneye uygun hale getirilmişti. Uzmanlar da, Doherty'nin bağışıklık sisteminin önümüzdeki yaza kadar yeni alt çeneye uyum sağlayarak kan akışının düzenli hale geleceğini belirtti.

Emzirme kokusu sekse teşvik ediyor
ANNELERİN bebeklerini emzirirken yaydıkları kokunun seks isteğini artırdığı ortaya çıktı. Chicago Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, emzirme sırasında sütten yayılan koku, kadınların seks isteğini arttıran bir tür afrodizyak etkisi gösteriyor. Kokunun kadınlar üzerindeki bu etkisinin binlerce yıllık evrim sürecinin bir sonucu olduğunu belirtildi. Araştırmayı yürüten uzmanlardan Martha McClintock, "Anne sütündeki kimyasallardan kadınların cinsel isteğini arttıracak ilaçlar geliştirmek mümkün" diye konuştu.

Şartsız destek olmak çocuk için olumsuz
ABD'DE 4-5 yaş arasında 55 çocuk üzerinde yapılan bir araştırma, ailenin her konuda çocuğa destek vermesinin onun duygusal ve sosyal gelişimini kötü yönde etkilediğini ortaya çıkardı. Araştırmada, dengeli destek gören çocukların ise daha başarılı olduğu gözlendi. Araştırmayı yürüten Dr. Nancy L. McElwain, "Anne babanın her alanda yardım etmesi, çocuğun bazı işleri tek başına yapma şansını ortadan kaldırıyor. Gelişimini köreltiyor" diye konuştu.