kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hijyen kaygısı kadınları tuvalette ayağa kaldırdı

Meltem ERSOY EKONOMİ
Kadınlara tuvaletini ayakta yaptıran Magic Mate, alışveriş merkezleri ve dinlenme tesisleriyle Türkiye'de otomatlara girdi..
Kadınların tuvalet ihtiyacını oturmadan ayakta gidermesini sağlamak için keşfedilen ve kartondan huni formatında üretilen Magic Mate, Türkiye'ye otomatlarla alışveriş merkezleri ve dinlenme tesislerinden girdi. Carrefour alışveriş merkezleri ile Varan ve Ulusoy otobüs firmalarının dinlenme tesislerinin pek çoğunda satılmaya başlanan Magic Mate'i ilk kez otomatla satmaya başlayan Vending Turkey'nin Genel Müdürü Hakan Erorbay, ürünü ilk kez 2006'da Almanya'da Dünya Kupası'nı izlemeye giden bir arkadaşı aracılığıyla tanıdığını söyledi. "Arkadaşım önce bu ürünü eczanelere satmaya çalıştı, ama kadınlar yüz yüze satış yapılan yerlerden almaya utandı. Satış yapılamadı" diye anlatan Erorbay, bunun üzerine kendi şirketlerinin devreye girdiğini belirtti. Vending Türkiye olarak zaten kadın pedi gibi başka ürünler için de otomat sattıklarını dile getiren Erorbay, Magic Mate'leri de kendilerinin üretip satmaya başladıklarını anlattı.

TANESİ 1 YTL
Erorbay, "10 aydır satış yapıyoruz. Bu süre zarfında sadece Magic Mate'in satışından 28 bin YTL elde ettik" diyerek, bundan sonra daha çok alışveriş merkezinde olmak istediklerini kaydetti. Erorbay, şöyle konuştu: "Ancak, alışveriş merkezleri otomatı takmak için bizden 200 dolar artı KDV istiyor. Bu rakam bizi şu an biraz zorluyor. Biz otomatlarda Magic Mate'lerin tanesini 1 YTL'ye satıyoruz. Bu da demektir ki, günde yaklaşık 90 adet satış yapıyoruz. Alışveriş merkezlerinin müdürlerinin çoğu bayan, o yüzden önce kendileri denemek istiyorlar ve bugüne kadar kullananlar çok memnun kaldı." Erorbay, Vending Turkey olarak toplam cirolarının 2 milyon Euro olduğunu belirtirken, Magic Mate'in üretimi için 15 bin YTL'lik üretim yatırımı yaptıklarını, bunun dışında her makineye de 240 Euro yatırdıklarını ifade etti. "Normalde zaten otomatlarda yatırım 4 ayda kendini kurtarır" diye devam eden Erorbay, bu sistemin Magic Mate'de de değişmediğini dile getirdi.
Haberin fotoğrafları