kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
N. Sarkozy C. Sarkozy

Sarkozy noktayı koydu: Boşandık

Fransa'nın haftalardır beklediği resmi açıklama dün geldi. Sarkozy eşiyle resmen ayrıldıklarını duyurdu. Boşanma davası hukuk krizine de yol açtı.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Sarkozy noktayı koydu: Boşandık
Fransız basını haftalardır Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi Cecilia'nın 11 yıllık fırtınalı evliliğini yazdı. Evleri ayırdılar, mahkemeye gittiler derken nihayet dün resmi açıklamalar geldi. İlk olarak Elysee Sarayı "çiftin anlaşarak ayrılma kararı aldığını" bildirdi. Sonrasında da Sarkozy'lerin aile avukatı Michele Cahen, dün anlaşmalı olarak boşandıklarını söyledi. Sarkozy, böylece Fransa tarihinde görevdeyken eşinden ayrılan ilk cumhurbaşkanı oldu. Fransız Le Monde gazetesi ise boşanma dosyasının aylar önce, Sarkozy'nin seçim kampanyası sürerken hazırlandığını iddia etti. "Cecilia, bu dosyayla ayın 15'inde dava açtı. Hakim de dosyayı imzalaması için Sarkozy'ye gönderdi" diye yazdı.

ANAYASA KRİZİ ÇIKARDI
Boşanma anayasa tartışmasını da başlattı. Bazı hukukçular, anayasaya göre cumhurbaşkanı görevdeyken davadan muaf olduğu için boşanamaz derken, diğerleri boşanabileceğini iddia etti. Cecilia Sarkozy seçim kampanyasında eşinin yanında yer almamış, resmi ziyaretlere de katılmamıştı. Eşlerini terk ederek 1996'da evlenen çiftin 10 yaşında bir oğlu var.