kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'O şarkı bize hakaret'

Mehmet ÇALIŞKAN / MAGAZİN
Burcu Güneş, Milli Takım için yapılan reklam filminde Cat Stevens'ın şarkısının kullanılmasının, Türk sanatçılara bir hakaret olduğunu söyledi..
Türkcell sponsorluğunda Türk Milli Futbol Takımı için çekilen reklam filmi müziğinde, İslamiyet'i seçtikten sonra Yusuf İslam adını alan Cat Stevens'ın "Lady d'Arbanville" adlı şarkısının kullanılmasına, Burcu Güneş itiraz etti. "Stevens'ın 1970'te ölmüş bir kadına yazdığı şarkının milli duygularımızla ne ilgisi var" diye soran Güneş, bu şarkıya onay vermekle suçladığı Futbol Federasyonu'nu, Türk şarkıcıları ve şarkılarını aşağılamakla suçladı. Türk Milli Futbol Takımı için "Her Zaman Beraberiz" adlı bir şarkı yapan ünlü şarkıcı, bir ajans aracılığıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduğunu ancak sonuç alamadığını söyledi. Güneş, şöyle konuştu:

'BENİM MARŞI DİNLEMEDİLER'
"Marşı bir ajansa verdim. Ajans, defalarca Federasyon'a gitmesine rağmen bir yetkiliyle konuşamadı. Durumu Fatih Terim'e de ilettim. Sonra bir baktım, Cat Stevens'ın bestesinin üzerine sözler yazıp Milli Takım marşı olarak kullanmışlar. Milli Takıma yabancı bir sanatçının bestesi... Benim veya başka meslektaşlarımın marşlarını dinleme zahmetinde bile bulunmayan Federasyon böyle yaparak, Türk sanatçılara hakaret edip, aşağılamıştır."