kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Benazir Butto Karaçi havaalanına iner inmez ellerini açarak dua etti.

Butto'ya kanlı karşılama: 115 ölü

Pakistan'ın eski başbakanı Benazir Butto, El Kaide'nin ölüm tehditlerine rağmen ülkesine döndü. 1 milyon kişinin karşıladığı Butto'nun konvoyuna gece yarısı düzenlenen bombalı saldırıda en az 115 kişi hayatını kaybetti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Butto'ya kanlı karşılama: 115 ölü
Pakistan'in eski başbakanlarıdan Benazir Butto, 8 yıllık sürgünün ardından yaklaşık 1 milyon kişinin yer aldığı karşılama töreniyle ülkesine döndü. Ancak gövde gösterisine dönüşen karşılama kana bulandı ve gece yarısı Butto'nun konvoyuna düzenlenen iki bombalı saldırıda en az 115 kişi öldü, 150'den fazla kişi de yaralandı.

PEŞ PEŞE İKİ PATLAMA
İngiltere'nin başkenti Londra'dan eşi ve yakınları tarafından uğurlanan siyasetçi, önce Dubai'ye geçti, oradan da Karaçi'ye indi. Butto, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'le, hakkındaki suçlamaların düşmesi karşılığında siyasi destek anlaşması yaparak Pakistan'a döndü. Havaalanında ellerini açarak dua eden Butto ilk mesajını verdi: "Son 20 yılda çok şey öğrendim. Halen diktatörlükle mücadele ediyoruz. Radikalleri izole etmek, daha iyi bir Pakistan kurmak istiyoruz..." 1 milyon kişinin karşıladığı Butto'nun minibüsü gece yarısını Karaçi merkezindeki Muhammed Ali Cinnah mezarı yakınlarına geldiğinde konvoyda, iki patlama meydana geldi. Patlamalarda 115 kişi öldü, 150'den fazla kişi yaralandı. Karaçi polisi ve avukatı Babar Awan Butto'nun saldırılardan yara almadan kurtulduğunu açıkladı. Butto, ABD'nin terörle mücadelesini desteklediği iddiasıyla El Kaide'nin tepkisini çekmiş ve eski Başbakanı ölümle tehdit etmişti. Butto ise "Korkmuyorum misyonumu yerine getireceğim" yanıtını vermişti. Pakistan İçişleri Bakanı Aftab Şerpao, patlamaların intihar eylemi olduğunu açıkladı. Butto'nun eşi Asıf Ali Zerdari ise "Saldırıyı aşırı dinci militanlar düzenlemedi. İstihbarat servisinin bir şubesini suçluyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları