kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cumhuriyet Bayramı'nda ışıl ışıl kutlama

Serdar CANIPEK SABAH
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İstanbul'un çeşitli noktalarında görkemli gösterilerle kutlanacak. Kutlamalar için 2 milyon 250 bin YTL'lik bütçe ayrıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cumhuriyet Bayramı'nda ışıl ışıl kutlama
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetin 84'üncü yılını görkemli bir törenle kutlayacak. İstanbul Boğazı'nda başlayacak Taksim Meydanı'nda devam edecek gösteriler çerçevesinde 29 Ekim günü ışık, lazer, havai fişek ve müzik şovuyla İstanbullular unutulmaz bir akşam yaşayacak. 29 Ekim coşkusu ilk olarak İstanbul Boğazı'nda yaşanacak. İstanbullular, Boğaz'daki ışık ve lazer gösterileriyle, ışıklandırılmış yaklaşık 250 tekneyle yapılacak Fener Alayı'nı saat 19.00'dan itibaren izleyebilecek. Ardından Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, Dolmabahçe'den vereceği startla, Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasında 16 ayrı noktadan 15 dakikalık müzikli havai fişek gösterisi yapılacak. Boğaz üzerinde yaklaşık 250 metre yükselecek havai fişeklerin koreografisi ise ünlü besteci Tuluyhan Uğurlu'nun Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı özel bestesine göre uyarlandı.

ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ
Gösterileri izlemek isteyenler için ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Otobüsler belirlenen noktalardan 18.00'de hareket edecek. 21.30'da aynı otobüslerle dönüş yapılabilecek. Otobüslerin hareket noktaları ise şöyle;

Avrupa Yakası: G.Osmanpaşa Meydanı, Bağcılar Meydanı, Bayrampaşa Aquarium önü, Bahçelievler Yayla Kültür Merkezi önü, Küçükçekmece İstasyon Meydanı, Güngören Kaymakamlığı önü.

Anadolu Yakası: Ümraniye Belediyesi önü, Kartal Meydanı, Sultanbeyli Belediyesi önü, Maltepe Migros önü. Kabataş ve Üsküdar Vapur İskelesi'nden de etkinliği deniz üzerinden izlemek isteyenler için ücretli özel tekne seferleri düzenlenecek. Taksim'deki kutlamalar ise 20.30'da başlayacak. Buradaki kutlamalarda meydan etrafındaki bazı yüksek binaların çatısından yine 15 dakikalık havaifişek gösterisi ile gece boyunca ışık ve lazer gösterileri yapılacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, şehrin elektrik direklerini, İstanbul genelindeki üstgeçitleri ve caddeleri bayraklarla süsleyecek. Etkinliklerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne maliyeti ise 2 milyon 250 bin YTL.

MEŞALELERLE YÜRÜYÜŞ
CHP İstanbul İl Başkanlığı ile Kadıköy Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği 'Cumhuriyet Yürüyüşü' Bağdat Caddesi'nde 500 bin kişinin katılımı ile yapılacak. Ankara'da yapılacak olan 29 Ekim resepsiyonuna katılmama kararı alan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve partinin tüm milletvekillerinin de katılacağı yürüyüş Suadiye'den başlayıp, Göztepe'de son bulacak.
Haberin fotoğrafları