kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Belediye başkanı icratlarını çizgi romana dönüştürdü

Yeni Haber
Adana'da bir belediye başkanı icratlarını çizgi romana dönüştürdü. Merkez İlçe Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, 3,5 yıllık hizmet döneminde gerçekleştirdiği çalışmalarını kısa adı SS olan 'Süper Seyhan' isimli bir çizgi kahraman aracılığıyla çocuk ve gençlere anlatılacak.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ..

Çizgi roman sanatçısı İbrahim Oğuz tarafından hazırlanan çizgi roman kahramanı SS ilk macerasında, 'Seyhan Belediyesi Yetiştirme Yurdu'nun hikâyesini okuyucularla paylaşacak.

Seyhan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetlerin tanıtılması amacıyla aylık periyodlarla hazırlanıp ev ve işyerlerine ücretsiz dağıtılan Seyhan Gazetesi'nde yer alacak maceralar aynı zamanda belediyenin www.seyhan.bel.tr adresli internet sitesinden de izlenebilecek.

Öztürk, Mart 2004'den bu yana gerçekleştirilen ve nesiller boyunca hizmet verecek olan mega projelerin kamuoyuna tanıtılmasında çizgi kahraman kullanılmasını, "Çizgi roman evrensel bir dildir' ifadesiyle açıkladı.

Süper Seyhan'ın her macerasında ayrı bir hizmeti tanıtacağını dile getiren Öztürk, SS'nin ilk macerasında anne baba şefkatinden uzakta büyümek zorunda kalan kimsesiz yavrularımız için yaptırılan Yetiştirme Yurdu'nu tanıtacağını söyledi.

4 Nisan 2006'da Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından hizmete açılan Yetiştirme Yurdu'nda 103 kimsesiz çocuk barınıyor.

CHA