kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Diyanet: Kuran fal kitabı değil şifreleri olamaz

Bülent AYDEMİR ANKARA
Diyanet İşleri Kuran'ın şifrelerini çözdüğünü iddia eden kişilere tepki gösterdi: Sayıları çarparak Kuran anlaşılmaz. Kuran kehanet kitabı değildir..
Diyanet İşleri Başkanlığı, son dönemde Kuran'ın şifrelerini çözdüğünü iddia ederek ortaya çıkan kişilere ve bu kişilere ait kitaplara, "Kuran şiir, sihir, büyü, fal ve şifre kitabı olmadığı gibi kehanet kitabı da değildir" diyerek tepki gösterdi. Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Bahattin Akbaş tarafından Diyanet dergisinde kaleme alınan yazıda şu ifadeler yer aldı: "Harflere anlamlar yükleyerek, sayı değerlerini toplamak, çıkarmak, çarpmak veya bölmek suretiyle birtakım şifreleri çözdüğünü iddia etmek Kuran'ın gönderiliş amacını anlamamaktır. 'Kuran'ın kehanetleri' şeklinde ifadeler kullanılması hoş olmadığı gibi, Kuran ile asla bağdaşmamaktadır. Kuran şiir, sihir, büyü, fal ve şifre kitabı olmadığı gibi bir kehanet kitabı da değildir."

'MESAJI APAÇIKTIR'
Kuran'ın şifrelerini çözdüklerini iddia eden kişilerin, "ilahi mesajın vermek istediklerini göz ardı etmekle" eleştirildiği yazıda, özetle şu görüşlere yer verildi: "Kuran insanlara rehber olmak, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak, en doğru yola iletmek, iman edip salih ameller işleyenleri ilahi mükafatlarla müjdelemek, inkâr edenleri ilahi azapla uyarmak için vahiy yoluyla Hz. Muhammed'e gönderilmiş bir kitaptır. Kuran apaçıktır, anlaşılmak için vardır ve öğüt almak isteyenler için de kolaylaştırılmıştır."