kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bu resme en fazla 10 dakika bakılacak

Dünyanın sekizinci harikası olarak anılan Şeytan İncili, Prag'da sergilenecek. Şeytan'ın resminin bulunduğu İncil için ziyaretçilere 10 dakika verildi..
Yeni Aktüel dergisi bu haftaki sayısında 1648'de savaş ganimeti olarak İsveç'in eline geçen Çeklerin ulusal hazinesi Şeytan İncili'ne sayfalarında yer verdi. Habere göre Çeklerin Şeytan İncili Prag Ulusal Kütüphanesi'nde sergilenecek.

1 saatte 60 kişi
Çek devletinin 10 milyon Euro ödeyerek ancak "geçici" olarak kütüphanedeki özel kurşun geçirmez bir bölümde sergileyeceği Şeytan İncili'nin, kütüphaneyi tarihin en büyük izleyici akınına uğratacağı tahmin ediliyor. Bir saatte sadece 60 kişinin girebileceği salonda, İncil'in açık vaziyetteki şeytanlı sayfasına her ziyaretçi sadece on dakika bakabilecek. Efsaneye göre, 800 yıl önce bir Çek manastırında elyazması işinde çok usta olan rahip büyük suç işler. Manastır yönetimi rahibin ölümüne karar verir. Rahip ölüm cezasından kurtulmak için "Bir gecede" dünyanın en büyük elyazması İncil'ini yazma önerisinde bulunur. Ancak, ertesi gün buldukları elyazması İncil'in ortasında, boynuzlu ve çıplak bir şeytan figürü vardır. Rivayete göre, şeytan el yazmasını bir gecede bitirmesi için rahibe yardım edeceğini bunun karşılığında bir sayfaya kendi resminin çizilmesini ister. Rahip teklifi kabul eder ve Şeytan İncili böylece ortaya çıkar.
Haberin fotoğrafları