kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Putin: Yeni nükleer silahlar üzerinde çalışıyoruz

Yeni Haber
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke savunmasını güçlendirmek için yeni nükleer silahlar üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Putin, bu yıl da Rus radyo ve televizyonlarının canlı yayınında Rus halkının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Putin, bir soru üzerine, Rusya'nın savunması ile ilgili çalışmaların başarılı şekilde sürdüğünü ifade etti ve ''Tamamen yeni stratejik (nükleer) komplekslerin de içinde bulunduğu, yeni füze teknolojisi geliştireceğiz'' dedi.

Sadece büyük değil aynı zamanda ''görkemli'' planlarının da olduğunu söyleyen Putin, ''Tüm bunlar tamamen gerçekçi'' diye konuştu. Putin, Rus Silahlı Kuvvetlerinin daha küçük ancak vurucu gücü daha yüksek, daha güçlü olacağını, ülkenin savunmasını çok daha iyi şekilde güvence altına alabileceğini belirtti.

''İRAN İLE DİYALOG''


Putin, İran konusundaki bir soru üzerine de Tahran'ın nükleer programıyla ilgili gerginliklerin üstesinden gelmenin en iyi yönteminin askeri tehdit yerine diplomatik yolların kullanılması olduğunu belirtti ve ''Tehdit politikası, yaptırım ve askeri güç tehdidinden ziyade ülkelerin liderleri arasındaki doğrudan diyalog her zaman daha verimli ve başarıya giden en kısa yoldur'' dedi.

GELECEKTE KREMLİN'DE BAŞKA BİRİ OLACAK

Putin gelecek yıl görev süresinin sona ermesiyle ilgili bir soru üzerine, gelecek parlamento seçimlerinde istikrarı sağlama ve ardından yapılacak devlet başkanlığı seçiminde devamlılığı güvence altına almanın önemli olduğunu kaydederek, ''2007'de parlamento, 2008'de de devlet başkanlığı seçimlerimiz var. Ve Kremlin'de farklı bir kişi olacak'' dedi.Neden milletvekili adayı olacağının sorulması üzerine de Putin, ''Demin bahsettiğim nedenlerden dolayı bu gibi durumlarda devletimizin kalkınması için istikrarlı bir yolu korumak ve son birkaç yıl içinde alınan kararların devamlılığı son derece önemlidir'' diye konuştu.Ülkedeki enflasyon sorunuyla ilgili bir soru üzerine Putin, bu yılki enflasyonun yüzde 8.5 oranında olduğunu ve yüzde 8 hedefini aştığını belirterek, ''Ülkemiz dünya ekonomisinin bir parçası haline geliyor ve dünya piyasalarında meydana gelen her gelişmenin etkisi ülkemizde de görülüyor'' dedi.

Rusya için en büyük ithalatçı olan AB'nin birçok gıda ürünündeki sübvansiyonu kestiğini, bu yüzden gıda maddelerinin fiyatlarında yüzde 25'lik artış meydana geldiğini ifade eden Putin, hükümetin fiyat artışları ve enflasyonla mücadele için gerekli önlemleri aldığını söyledi.

Putin, ülkede işsizlik oranının azalarak yüzde 5.7'ye indiğini, yıl içinde 600 bin kişiye yeni iş olanaklarının yaratıldığını ifade etti.

(AA)