kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Camide 'cep'lere önlem

Yeni Haber
Diyanet İşleri Başkanlığı, cami ve mescitlerde GSM karıştırıcı cihaz kullanılmasının uygun görüldüğünü belirten bir genelge yayınladı.

Namaz esnasında, cami içinde, çeşitli müziklerle çalan telefonlar bazı vatandaşları rahatsız etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bildirilen bu rahatsızlık nedeniyle Başkanlık camilerde GSM karıştırıcı kullanılmasına yönelik bir genelge yayınladı.

Diyanet'in genelgesinde, cami ziyaretlerinin İslam adabına ve camiinin emniyetine uygun bir şekilde yapılmasını sağlamanın, camilerin avlu ve müştemilatında İslami kurallara uymayan, ibadetin huzurunu ihlal eden her türlü davranışı, satıcılık, dilencilik gibi cemaati rahatsız eden faaliyetleri görüntü, ses ve çevre kirliliğini önlemek için gerekli tedbirleri almanın müftülüklerin görevi olduğu belirtildi.

Genelgede, "Bu hükümlere göre, ibadet yerlerinin huzur ve sükunetini sağlamaya yönelik olarak cep telefonlarına ait zil seslerinden kaynaklanan şikayetleri önlemek maksadıyla cami ve mescitlerde GSM karıştırıcı cihaz kullanılması uygun görülmektedir. Müftülüklerce belirlenecek camilere, dernek/vakıf işbirliği ile mahalli imkanlar kullanılarak GSM karıştırıcı cihazı takılmasına ait masraflar mahallince karşılanacaktır" denildi.

ANKA