kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Benazir Butto'ya suikast girişimi

AA
Yeni Haber
Yaklaşık 8 yıllık sürgün hayatından sonra bugün ülkesine dönen eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun aracın yakınında iki patlama oldu. Bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 115'e yükseldi.

AFP ajansı, polise dayanarak, konvoyda meydana gelen 2 patlamada ölü sayısının 115'e, yaralı sayısının ise 151'e yükseldiğini duyurdu. AP ajansı da Karaçi'deki 4 hastanenin yetkililerinin ölü sayısının 51'e, yaralı sayısının ise 150'ye yükseldiğini söylediğini belirtti.İçişleri Bakanı Aftab Şerpao, patlamaların iki ayrı intihar eylemi olduğunu söyledi.

Butto'nun ülkeye dönüşünün kutlandığı Karaçi'de, eski Başbakanı taşıyan kamyonun yakınında gece yarısından önce, ilki küçük ardından büyük iki patlama meydana geldi. Butto'nun araç konvoyu ilerlerken, yaklaşık 150 bin kişinin destek gösterisinde bulunduğu belirtiliyor.

Görgü tanıklarına göre, patlamanın şiddetiyle Butto'nun bulunduğu aracın camları kırılırken, bir polis koruma aracı alev aldı ve patlamanın şiddetiyle etrafa cesetler ile ceset parçaları saçıldı.

Yerel ARY haber kanalı, ölenler arasında bir kameramanın da bulunduğunu duyurdu.

BUTTO EVİNDE VE GÜVENDE"

Bu arada, Pakistan'ın ABD Büyükelçisi Mahmud Ali Durani de eski başbakanın evinde ve güvende olduğunu açıkladı.

Büyükelçi Durani, CNN'e yaptığı açıklamada, Benazir butto için "Evinde, güvende, kesinlikle güvende" diye konuştu.

Karaçi Emniyet Müdürü Ezher Faruki de Dawn News'a yaptığı açıklamada, patlamadan yara almadan kurtulan Butto'nun önceden planlanan güvenlik tedbirleri çerçevesinde bölgeden uzaklaştırıldığını söylemişti. Faruki, Butto'yu güvenli bir şekilde bölgeden tahliye ettiklerini ve şu anda Bilaval Evi'nde güvende olduğunu açıklamıştı.

Butto'nun avukatı Babar Avan da eski başbakanın güvende olduğunu doğrulamıştı.

Benazir Butto, ülkesine dönmesi halinde aşırı dinciler tarafından ölümle tehdit edilmiş, yetkililer olası saldırı riski nedeniyle Butto'dan Karaçi'de helikopterle yolculuk etmesini istemişlerdi.

Butto ise kendisini ülkesine getirecek olan uçağa binmeden önce yaptığı açıklamada "Korkmuyorum. Görevimi düşünüyorum" demişti.