kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fikret Otyam'ın sağlık durumu iyiye gidiyor

Yeni Haber
Yüksek tansiyon ve beynindeki kanama nedeniyle 10 gündür Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören ve sağlık durumu iyiye giden ünlü yazar ve ressam Fikret Otyam'a, geçmiş olsun mesajları yağıyor.

Antalya'ya bağlı Geyikbayırı köyündeki evinde 10 gün önce beyin damarındaki tıkanıklık nedeniyle kanama meydana gelen ve görme bozukluğu yaşayan Fikret Otyam'ın tedavisi nöroloji servisinde sürüyor.

Hasta yatağında esprili açıklamalar yapan Otyam, beyin sapında meydana gelen damar tıkanıklığının giderildiğini belirterek, görme bozukluğunun da büyük oranda ortadan kalktığını söyledi. Rahatsızlığı sırasında uzun süre çift görme sorunu yaşadığını anlatan Otyam, ''Tedavim devam ederken televizyonda görmek istemediğim kişileri bile çift görmeye başlamıştım. Eyvah dedim... Neyse ki düzeldim, en azından herkesi tek görüyorum'' diye espri yaptı.

Günler sonra yürüme egzersizlerine de başladığını ve desteksiz yürüdüğünü belirten Fikret Otyam, sağlık personelinin yoğun çabası, yanından bir an bile ayrılmayan eşinin varlığı ve kendisini seven insanların moral desteğiyle sağlığının iyiye gittiğini söyledi. Otyam, ''Sevildiğimi biliyordum, ama bu kadarını bilmiyordum. 7 iklim, 4 köşeden dostlar arıyor. Güzel dilekleri ve destekleri için herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

GÜL VE ÇİÇEK'TEN TELGRAF

Kendisini ilk arayanın kadim dostu, yazar Turgut Özakman olduğunu, dile getiren Otyam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in de kendisine telgrafla geçmiş olsun dileğinde bulunduklarını söyledi. Otyam, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de telefonla kendisini aradığını dile getirdi.

Uzun süredir var olan tansiyon, diyabet ve böbrek yetmezliği rahatsızlıklarıyla ilgili tedavisinin devam ettiğini ve yarın taburcu edilebileceğini anlatan Fikret Otyam, doktorlarının uyarısıyla bir süre evinde dinleneceğini, bu sürede resim ve yazı çalışmalarından az da olsa uzak kalacağını söyledi. Otyam, ''Ancak, en kısa zamanda yazı ve resimlerimin başına döneceğim'' diye konuştu.

Eşinin, 10 gün önce sabah saatlerinde rahatsızlandığı ilk anda kendisine ilaç getirmek için koştuğu sırada düşerek evde bayıldığını hatırlatan Otyam, ''Filiz, bayılmasına rağmen toparlandı ve ilacımı yetiştirdi.

Sonra da ambulansla hastaneye getirildik. Eşimle 35 yıllık evliyiz. Beni 6 kez hayata döndürdü. Her zaman en büyük desteğim oldu'' dedi.

Eşi Filiz Otyam da Fikret Otyam'ın, 82 yaşında olmasına rağmen çok güçlü bir bünyesi olduğunu belirterek, ''Fikret, Cumhuriyetimiz kadar sağlam'' dedi.

AA