kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Öykü cinsiyet değiştirip geçtiğimiz eylül ayında evlenmişti.

Travesti Öykü'ye suçlama

Tutkun AKBAŞ HABER MERKEZİ
Gökkuşağı Derneği'nden Fatih Kocatürk, cezaevinde tutuklu Öykü Evren'in derneği dayakla yönettiğini, bir travestiyi balkondan attığını öne sürdü..
Gökkuşağı Derneği'nden Fatih Kocatürk, gaylere yönelik 'Gaymag' adlı sanal dergide aykırı aşkı ve evliliğiyle gündeme gelen, şu anda da cezaevinde bulunan travesti Öykü'yle ilgili suçlamalarda bulundu. Türkiye, travesti Öykü'yü, gerçek adıyla Ömer Evren'i "Aykırı bir aşk öyküsünün kahramanı" olarak tanıdı. İmam hatip lisesinden ayrılıp hayatını fuhuşla kazanan travesti Öykü, kayınpederinin bankadan çektiği parayla cinsiyet değiştirmiş, sevgilisi Mehmet ile evlenmişti. Öykü, Bursa'da kurduğu Gökkuşağı Derneği ile gay, lezbiyen ve travestilerin sözcülüğüne soyunmuş, milletvekilli adayı olmuştu. Ancak Bursa polisinin yaptığı operasyonda 'Örgüt kurmak, fuhuşa teşvik, çocuk pornosu bulundurmak, kasten yaralama, gasp, hürriyeti tahdit ve hırsızlıktan' yakalandı. Şu anda cezaevinde olan Öykü'ye bir suçlama da, Gökkuşağı Derneği'nde birlikte yöneticilik yaptığı Fatih Kocatürk'ten geldi.

'FALAKAYA YATIRDI'
Öykü'nün kendisine şiddet uyguladığını ve randevuevi işlettiğini öne süren Kocatürk, "Gaymag" adlı sanal dergide yaşadıklarını yazdı. Kocatürk, Öykü'nün randevuevlerini "maço erkekler"in koruduğunu belirterek "Bu adamlardan biri küfür etti. Öykü'ye bahsettik. Bağırmaya başladı. 'Burası benim derneğim, kuralları ben koyarım' dedi. Bana tokat attı. Yardım istediğimde suratıma defalarca vurdu, boğazımı sıkıp, karnımı tekmeledi" diye konuştu Kocatürk, Öykü'nün tutuklanmasının ardından intihar eden Çağrı isimli travesti Bayram Teke'nin balkondan düşmesiyle ilgili olarak da "15.10.2006'da haraca bağlamak istediği Çağrı'nın direnmesi üzerine onu falakaya yatırıp dövdü. Balkondan attı, evini de yaktı" dedi.