kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'li senatörden Türkiye'ye destek

Yeni Haber
ABD'de 2008 başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi Parti'den başkan adaylığı için yarışan Senatör John McCain, ''PKK teröristlerinin Türkiye içine sızıp operasyon düzenlediği bir ortamda, Türklerin en azından bu duruma bir karşılık vermeyi planlamasının anlaşılabilir olduğunu'' söyledi.
Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü McCain, Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu adlı kuruluşun toplantısında yaptığı konuşmada, ''Iraklı Kürtlerle ve Türklerle, PKK'yı bastırma üzerinde çok çalışmak zorundayız. Bu, PKK'nın sınırdan Türkiye içine sızıp 20 Türkü öldürebildiği çok tehlikeli ortamda, Türklerin en azından bir karşılık vermeyi planlamamasını bekleyemezsiniz'' diye konuştu. McCain, Iraklı Kürtlerin de terör örgütü PKK'yı ortadan kaldırmanın kendi çıkarına olduğunu anlaması gerektiğini kaydetti.

''ŞU SIRADA ULUSAL ÇIKARLARIMIZA AYKIRI''

McCain, ABD kongresindeki Ermeni tasarısıyla ilgili olarak da, ''Dostlarım, 1915'te olan soykırımdı. Biz bunu kınıyoruz'' dedi. John McCain, ''Ancak ben ABD Başkanı olsaydım, Türkiye'yi kınayan bu tasarının geçirilmemesini kuvvetle savunacaktım'' dedi. 1915 olaylarının sorumlusunun Osmanlı İmparatorluğu olduğunu söyleyen McCain, ABD Başkanı olsaydı, ''tasarıyı geçirerek Türk halkını küstürmek ve radikal İslam'ın beslenmesine katkıda bulunmaktan büyük endişe duyacağını'' ifade etti.Senatör McCain, 1915 olaylarının gerçekleştiğine şüphe olmadığını savunurken, ''Ancak tasarıyı geçirmek ve bile bile Türkleri küstürmek, şu sırada bizim ulusal çıkarlarımıza uymuyor'' dedi.

AA