kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Güldal Mumcu'ya övgü

Yeni Haber
Vekiller TBMM Genel Kurulu'nu 34 yıl aradan sonra ilk yöneten kadın olan Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'ya övgü yağdı.

Güldal Mumcu, 34 yıl aradan sonra TBMM Genel Kurulu'nu yöneten ilk kadın Meclis Başkan Vekili oldu. Vekiller Mumcu'ya övgü yağdırdı.

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Güldal Mumcu ve Meral Akşener'in Türk demokrasisine çok güzel bir katkı verdiklerini belirterek, "Meclis çalışmalarına heyecan getireceklerdir. İlk gününde sayın Mumcu'yu çok olumlu buldum. Daha da başarılı olacağına inanıyorum. Erkek yöneticilerden geri kalmayacaklarını hatta daha da başarıl olacaklarını düşünüyorum. Her değişiklik güzeldir, ama bir hanımın Meclis Başkan Vekili olması daha güzel bir değişiklik" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, görevin çok zor olduğunu, ancak Güldal Mumcu'nun bu görevi başarıyla yürüttüğünü söylerken, "Bir Türk kadını olarak gerçekten onur duydum. Yerini iyi doldurdu. İleriki dönemde daha iyi olacak. Hiçbir hata yapmadan devam ediyor. Sayın Mumcu'yu Kamer Genç'e rağmen çok başarılı buldum" diye konuştu.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol ise bir bayan olarak Mumcu'yu ilk oturumda çok iyi bulduğunu belirtti. İzol, Biraz heyecanı var, bazı anonslarda sıkıntı çekti, ama genel olarak çok başarılı buldum" dedi.

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk da, TBMM Genel Kurulu'nu bir kadının yönetmesini sevindirici bulduğunu belirtirken, "Mumcu'nun görevini disiplinli yürüttüğünü gördüm. İşine hakim, kendisine güvenen bir kadın profili çizdi. Dilerim ki Meclis'teki kadınlar ülkemizin aydınlık geleceği için daha iyi düşünceler yaratır" değerlendirmesinde bulundu.

(ANKA)