kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

Performans görevi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "Ölçme ve Değerlendirmede Tereddüt Edilen Hususlar" başlıklı bir genelge yayımlandı. Burada özellikle öğrencilerin "performans görevleri"ni nasıl yapacaklarına ilişkin esaslara yer verildi. "Performans ödevi" ni öğrencilerin velilerinin yaptığının veya öğrencilerin ödevi internetten ya da bir kaynaktan doğrudan bilgi aktararak hazırladığının anlaşıldığı vurgulanan genelgede, bu nedenle "performans ödevi" yerine "performans görevi" uygulamasının getirildiği belirtildi.
Genelgede, "gerek görüldüğü takdirde çalışmanın araştırma ve veri toplama gibi ön hazırlıkları sınıf dışında, ürünün oluşturma ve sonuçlandırma aşamaları ise sınıf içinde yapılmalıdır. Böylece öğrencilerin görevi yaparken sergilediği performans öğretmen tarafından gözlenerek daha gerçekçi bir şekilde değerlendirilmiş olacaktır" denildi.
Performans görevleri, "röportaj yapma, deney düzeneği hazırlama ve deneyi sonuçlandırma, anket yapma, poster hazırlama, hayatta karşılaşabileceği problemi çözme, maket hazırlama, araştırmalardan elde ettiği bilgilerden yararlanarak bir sonuca ulaşma, öykü yazma"
gibi çalışmalardan oluşacak. Öğrencilerin her dönem ders ve etkinliklere katılımını gösteren çalışmalar, "Ders ve Etkinliklere Katılım Puanı" olarak not çizelgesinde yer alacak.