kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Bize düşmanlık eden iflah olmaz'

ANKARA
Ermeni tasarısı için ABD'ye sert çıkan Erdoğan, "Türkiye bir zarar görürse karşısındakiler on zarar görür. Karşılarına almanın maliyetine katlanırlar" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nda kabul edilen Ermeni tasarısıyla ilgili "Bize bir adım yaklaşana 3 adım yaklaşırız. Bize düşmanlık eden ise iflah olmaz. Türkiye gibi önemli bir ülkeyi karşılarına almanın maliyetine de kusura bakmasınlar, katlanırlar" dedi.

ADAP ÇİZGİSİ AŞILIYOR
Başbakan Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Birçok ülkede yönetimler, vatandaşları olan bir avuç Ermeni'ye karşı politik jest yapma adına Türkiye'nin bütün itiraz ve tezlerini göz ardı ederek soykırımı tanıma kararı aldılar" dedi. Bunun pratikte bir değeri olmadığını ifade eden Erdoğan, "Geçmişimize güveniyoruz. Ancak kimse Türkiye'yi zan altında bırakacak, siyasi ve hukuki açıdan köşeye sıkıştıracak yalanlara, iftiralara pabuç bırakılmasını beklemesin" diye konuştu. Konunun tahammül sınırlarımızı aştığını kaydeden Erdoğan, "Türkler 2 gün söylenir 3. gün bunu unutur, gibi yaklaşımlarla bu kararların alınmasının haklı hiçbir tarafı bulunamaz. Bu adap çizgilerini de aşmaktadır" dedi.

KÜÇÜK HESABA TAVIR ALIRIZ
Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: "Diaspora farklı hesaplar içine giriyor. Aklıselim, yerini küçük siyasi hesaplara bırakıyor. Öyleyse biz de bu küçük hesaplara karşılık bir tavır içerisine gireriz. Herkes şundan emin olsun, bu durumdan Türkiye bir zarar görürse, karşısındakiler on zarar görür. Bize bir adım yaklaşana üç adım yaklaşırız. Bize düşmanlık eden ise iflah olmaz. Türkiye'den bir kısım açılımlar bekleyen ülkeler de sorunlarıyla baş başa kalırlar. Türkiye gibi önemli bir ülkeyi karşılarına almanın maliyetine de, kusura bakmasınlar katlanırlar."