kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DTP grubunda konuşan Ahmet Türk, diyalog çağrısı yaptı.

'Linç politikasıyla karşı karşıyayız'

ANKARA
"Çeteler bize karşı cesaretlendiriliyor" diyen DTP'li Türk: "Biz Herri Batasuna değiliz. İspanya'da 17 özel bölge var. İspanya anayasasına uygun bir anayasa olsa kendimizi feshederiz"..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Linç politikasıyla karşı karşıyayız'
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Çeteler bize karşı cesaretlendiriliyor. Güvercinlere saldırmak üzere şahinler hazırlandı" dedi. Türk, tezkere için düşüncelerinin değişmediğini belirterek şunları söyledi: "DTP olarak geçmişten bugüne kadar tavrımızı açık bir şekilde ifade ettik. Askeri bir operasyon çözüm değil. Türkiye'nin ortadoğu batağına sürüklenmesini istemiyoruz. Gelin sınır ötesi operasyona gerek kalmayacak bir çalışma yapalım. Biz buna hazırız."

BAŞBAKAN'A ELEŞTİRİ
Türk, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Tezkere Meclis'te görüşülürken 549 milletvekilinin tavrını yakından izleyeceğiz" sözlerini eleştirerek, "Başbakan hiddetle söylediği gibi 549 değil, 547 milletvekili var. Parlamento'da farklı düşünceler yoksa, demokrasinin anlamı kalmaz. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Çetelere, kendini bilmezlere bizleri hedef haline getirmeleri izah edilecek bir davranış değil. Tezkere konusunda herkes düşüncelerini farklı bir şekilde ortaya koyacak" yorumunu yaptı. Gazeteci Hrant Dink'in barış ile ilgili sözlerini anımsatan Türk, "Güvercinlere saldırtmak üzere şahinleri hazırlamış bir tabloyla karşı karşıyayız. Bir linç politikasıyla karşı karşıyayız" dedi. Türk, "DTP binalarına kurşunlar sıkılıyor. Hiç kimseden çıt çıkmıyor. İkinci gün ise serbest bırakılıyorlar" diye konuştu.

'İSPANYA DEĞİL'
CHP Genel Başkanı Baykal'ı da eleştiren Türk, "Sayın Deniz Baykal, Herri Batasuna'dan söz ediyor ve bizim dokunulmazlıklarımızın kaldırılarak cezaevine gönderilmemizi istiyor. Biz Herri Batasuna değiliz, İspanya da değiliz. Baykal, İspanya anayasasını çok iyi okusun. 1978'de Franko dönemine son verildi. Bugün İspanya'da 17 özerk bölge 50 il var. Bask kesiminin demokratik hakları güvencence altına alındı. Bugün İspanya Anayasası'na uygun bir anayasa Türkiye'de olsa biz kendimizi bile feshederiz, siyaseti bırakırız" diye konuştu. Ermeni soykırımı tasarısına ilişkin süreci de değerlendiren Türk: "Bu tasarı barışçıl bir sürece katkı sunmaz. Bu tasarıyı Amerika iç kamuoyuna yönelik olarak görmek gerekiyor. Birilerini tatmin etmek ve Ermeni lobisinin gücünü arkasına almak için yapılmış. 1915'lerde kalmış bir olayın bugün Türkiye'nin önüne getirilmesini, şantaj yapmayı doğru bulmuyoruz. Türkiye bunu anlatamadı. Bu çalışmalarda DTP olsaydı daha etkili olurdu. İkna etme şansına sahip olabilirdik" dedi.