kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Maliki: Gerekirse birlikte operasyon yapalım

Yeni Haber
Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, terör örgütü PKK'nın Irak topraklarındaki faaliyetleri ve varlığına son verme konusunda kesin kararlı olduklarını ve Kuzey Irak'taki bölgesel yönetime de bu konuda kesin talimat verdiklerini söylediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'dan yeni bir fırsat verilmesini isteyen Irak Başbakanı Maliki, ''Şehitleriniz için acınızı paylaşıyoruz'' dedi.

Maliki'nin, görüşmede, terör örgütü PKK'nın Irak topraklarındaki faaliyetleri ve varlığına son verme konusunda kesin kararlı olduklarını ve Kuzey Irak'taki bölgesel yönetime de bu konuda kesin talimat verdiklerini söylediği öğrenildi. Maliki'nin, bunun için Başbakan Erdoğan'dan yeni bir fırsat verilmesini istediği belirtilirken, bu konuları görüşmek amacıyla Türkiye'ye göndermek için heyet oluşturduklarını ve terör örgütüne karşı birlikte hareket etmek istediklerini söylediği ifade edildi.

''Ne gerekiyorsa birlikte yapalım'' diyen Maliki'ye, Başbakan Erdoğan'ın da, gönderecekleri heyetle görüşülebileceğini, ancak daha fazla vakit kaybına tahammüllerinin olmadığını vurguladığı öğrenildi.

"TAHAMMÜLÜZ KALMADI"

Başbakan Erdoğan da Türkiye'ye gelecek olan heyetle görüşebileceklerini ama Türkiye'nin daha fazla zaman kaybına tahammülü olmadığını söyledi. Erdoğan, PKK'ya karşı her türlü tedbiri alma konusunda Türkiye'nin kararlılığını güçlü ifadelerle Maliki'ye iletti.

(AJANSLAR)