kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Esad'dan sınır ötesine destek

Yeni Haber
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye'nin terörle mücadelede alacağı tüm kararları desteklediklerini söyledi.

Esad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye'nin Irak'a yapması muhtemel sınır ötesi operasyona destek verip-vermediklerine ilişkin bir soru üzerine, "Türk hükümetinin teröre karşı gündeme aldığı kararları hiç kuşkusuz destekliyor ve bunu Türkiye'nin meşru hakkı olarak kabul ediyoruz" dedi.

Türkiye ve Suriye'nin ilkesel olarak barışın ve siyasal çözümlemelerin esas alınması gerektiğine inandığını vurgulayan Esad, "Türkiye de böyle bir hareketle (sınır ötesi) savaşı ilke olarak benimsemez" dedi.

Irak'taki terör eylemlerinden "işgal kuvvetleri"nin birinci derecede sorumlu olduğunu belirten Esad, "Suriye olarak Türkiye'nin alacağı tüm kararları destekliyor ve arkasında duruyoruz" dedi.

Esad'ın ziyareti sırasında, Suriye Velid el Muallim ile Dışişleri Bakanı Ali Babacan, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda geliştirilmesine dönük mutabakat zaptına imza attılar. Mutabakat zaptı ile, Suriye ve Türkiye arasında siyasi, güvenlik, ekonomik ve enerji ile su alanlarında ilişkilere ivme kazandırılması kararı alındı.

REUTERS