kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

El Fayed yargıcı eleştirdi

Yeni Haber
Prenses Diana'nın on yıl önce Paris'te ünlü Mısırlı iş adamı Muhammed El Fayed'in oğlu Dodi El Fayed ile birlikte geçirdiği trafik kazasının suikast sonucunda meydana gelip gelmediğini ortaya çıkarmak üzere İngiltere'de dün başlatılan Yüksek Mahkeme soruşturması ilk gününü geride bırakırken, El Fayed'in yargıca ilişkin eleştirileri gündeme geldi.

Ünlü Harrods mağazasının sahibi Muhammed El Fayed, mahkeme yargıcı Lord Scott Baker'ın ''Bu soruşturmada ortada bir sanık bulunmuyor, kimse yargılanmıyor'' şeklindeki sözlerini ön yargılı bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

Soruşturmanın ikinci günü olan bugün jüri üyeleri video bantları ve kazanın meydana geldiği tünele ait kapalı devre TV görüntüleri gibi görsel delilleri izlemeye başlarken, El Fayed'in sözcüsü, yargıcın tarafsız bir çizgide kalmak yerine, bilinen savları ortaya getirmeyi tercih etmesinin yanlış olduğunu savundu.

El Fayed'in sözcüsü Michael Cole, avukatlar olarak yargıcın tarafsız bir tutum içinde yargı sürecinin gidişatını belirleyeceğine inandırıldıklarını, ancak duruşmanın ilk gününde yargıcın tutumunun bilinçli olsun, olmasın bu şekilde ortaya çıkmadığını söyledi. Bu arada, soruşturmanın ilk gününün ardından Prenses Diana ile Dodi El Fayed'in geçirdikleri kazanın hemen öncesinde otomobil içinde çekilmiş fotoğrafları basında geniş şekilde yer aldı. Diana'nın otomobilin arka camından kendilerini izleyen paparazzileri gözlediğini gösteren fotoğrafların ardından ilerleyen tarihlerde yeni fotoğrafların da ortaya çıkmasının beklendiği belirtiliyor.