kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Venezuela'da saatler 30 dakika geri alındı

Yeni Haber
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ülke genelinde "zamanı daha doğru göstermeleri için" saatlerin 30 dakika geri alınması talimatı verdi.

Venezuela hükümetinin aldığı bu karar, halkın büyük bölümü tarafından "daha fazla uyuyacakları" için memnuniyetle karşılanırken, kimi vatandaşlar da bu değişikliği son derece "tuhaf" bulduklarını söylüyor.Bazı Venezuelalılar, Devlet Başkanının "bütün ulusun günlük ritmini değiştirmeye" çalıştığını öne sürerken, bazıları bu uygulamanın "Washington'ın emperyalist saat diliminden çıkmak için yapıldığı" yorumunu yapıyor.

Ancak, Venezuela, saatleri yarım saat geri aldığında, aynı zamanda en yakın müttefiki Küba'nın saatinden de 30 dakika uzaklaşmış olacak.Ülkede, bayrak gibi çok temel değişikliklere imza atan Chavez, saate bu şekilde müdahale etmelerinin "keyfi" bir karar olmadığını, hükümet yetkililerinin, iki saat dilimine girebilecek kadar geniş toprağa sahip olan ülkenin saat ayarını yapmak için 1999'dan beri çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Chavez, bu uygulamanın en temel yararının, çocukların okula gitmek için gün doğmadan uyanmak zoruna kalmasını önlemesi olacağını olduğunu söyledi. Devlet televizyonunda konuyla ilgili konuşan Chavez, uygulamanın yararlarını özellikle çocuklar üzerinde zamanla göreceklerini belirtti.

Uygulamayla ilgili yasal düzenlemelerin yapılması, bilgisayar ayarlarının, resmi kayıtların yenilenmesi ve uluslararası standartlara uyum çalışmaları gibi zorunluluklar nedeniyle, yeni saat uygulamasının Ekim ayının sonuna doğru hayata geçirilmesi umuluyor.

(AA)