kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP PM'de muhaliflerin önerisine ret

Yeni Haber
CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında, muhaliflerin tüzük değişikliği ve genel seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere olağanüstü kurultay toplanılmasına yönelik önerisi reddedildi.

CHP PM, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Basına kapalı toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

Alınan bilgiye göre, 17 imzalı bir önergeyle PM toplantısının gündemine, bazı il ve ilçe bakanlarının görevden alınmasına yönelik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararının değerlendirilmesi, tüzük değişikliği için olağanüstü kurultay toplanması ve boş bulunan 2 MYK üyeliği için seçim yapılmasına yönelik üç madde eklenmesi talebinde bulunan muhalif üyelerin, istemi görüşüldü.

Bu önerge doğrultusunda gündeme gelen Balıkesir ve Uşak il başkanları ile Tunceli'nin Nazimiye ve Adıyaman'ın merkez ilçe başkanlarının görevden alınmasına ilişkin MYK kararı PM'de de oylandı. Muhaliflerin MYK kararına yönelik itirazı kabul edilmedi.

Muhaliflerin tüzük değişikliği ve genel seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere olağanüstü kurultay toplanmasına yönelik önerisi de PM'de reddedildi. 80z üyeli PM'de, 16 üyenin önerinin lehinde oy kullandığı öğrenildi.

PM toplantısında boş bulunan iki MYK üyeliği için seçim yapılmasına yönelik maddenin görüşülmesi sırasında ise parti yönetimi isim önerisinde bulunmazken, muhaliflerin aday gösterdiği Ali Kemal Kumkumoğlu ve Erbayşar Özsoy'ın 19'ar oy aldığı, diğer üyelerin ise boş oy kullandığı bildirildi. Gerekli çoğunluk sağlanamadığı için oylamaya devam edilemedi.

PM toplantısına gündem değişikliği için daha önce imza veren üç muhalif üyenin Ankara dışında bulundukları için katılmadıkları belirtildi.

Baykal'ın toplantıda yaptığı konuşmada CHP'nin politikalarının yanlış olmadığını belirterek, genel seçimlerde istenilen sonucun elde edilememesinde para ve din faktörünün kullanılmasının etkili olduğu değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

CHP'nin önemli bir misyonu bulunduğunu ve içinde bulunan koşullarda bunu sürdürmesi gerektiğini vurgulayan Baykal, partiyi yıpratacak hareketlerden kaçınılmasını istedi.

Daha önce yapılan uygulamalara hiçbir itirazda bulunmayanların şimdi şikayetçi olduklarını ifade eden Baykal, CHP'yi etkisizleştirmeye yönelik çabalar bulunduğunu savundu. Baykal, bu çabalarda kişisel tatminsizlikler ve bazı psikolojik nedenlerin de kullanıldığını söyledi.

Toplantıda söz alan bazı muhalif isimlerin de parti yönetimiyle ilgili eleştirilerde bulunduğu belirtildi.

(AA)