kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan Erdoğan-Roth görüşmesi

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Almanya Federal Meclisi Alman-Türk Parlamenterler Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Claudia Roth ile yaptığı görüşmede, Roth'un Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile ilgili medyaya yansıyan sözlerini gündeme getirip, tepki göstererek ''Bizim Silahlı Kuvvetlerimiz elbette eli silahlı teröristlere gereken karşılığı verecektir'' dediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmede Erdoğan, terör örgütü PKK'yı destekleyenlerin bulunduğunu hatırlatarak, ''Terör örgütüne, 'terör örgütü' demeyenler 'kardeşim', 'arka bahçemiz' diyenler var. Terör örgütünün avukatlığını yapıyorlar, bu kabul edilemez. PKK'ya terör örgütü demeyenlerle muhatap olmayız'' dedi.

''HER TÜRLÜ ŞİDDETE KARŞIYIZ''


Claudia Roth da her türlü şiddete karşı olduğunu vurgulayarak, PKK'ya silah bırakma çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Roth, Şırnak'taki saldırıyı üzüntüyle karşıladığını belirterek, ''PKK'nın eylemlerini haklı çıkaracak herhangi bir unsur bulunmuyor. PKK ile DTP'yi birbirinden ayrı tutmamız gerekir'' dedi.

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan Roth'a, ''Bakın siz PKK'ya 'terör örgütü' diyor ve kınıyorsunuz ama bunu onlar söylemiyor'' karşılığını verdi.

GÖÇ YASASI VE 301. MADDE

Erdoğan, görüşmede ayrıca, göç yasasını gündeme getirerek Almanya'da bu konu da ayrımcılık yapıldığını ifade etti.

''Gerçekten bizleri üzdü'' diyen Erdoğan, göç yasasının gözden geçirilmesini istedi.

Erdoğan, Almanya'daki Türk toplumunun entegrasyonundan yana olduklarını kaydederek, bu konuda Türklere Türkçe eğitim imkanının tanınmasının önemine işaret etti ve her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Roth da bu konuda Başbakan Erdoğan'la aynı görüşte olduğunu belirterek, göç yasasına karşı Almanya'da Türk toplumuna destek vereceklerini belirtti.

Görüşmede AB süreci ve 301. madde konuları da gündeme geldi. Başbakan Erdoğan, 301. maddeyle ilgili daha önce kamuoyuyla paylaştığı görüşlerini Roth'a da aktardı.

(AA)