kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Enflasyon rakamlarının yankıları

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Enflasyon rakamlarının yankıları
Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, enflasyonla mücadelede son dönemde gösterilen başarının, faiz politikaları ile desteklenmesi ve hükümetin de genel bir ekonomik seferberlik yapması gerektiğini söyledi.

TÜİK tarafından açıklanan eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Kutlucan, son verilerin Merkez Bankası'nın enflasyon politikalarını başarılı bir şekilde yürüttüğünü gösterdiğini, ancak yüksek faiz- düşük kur politikalarının hala ''Demokles'in kılıcı'' gibi sanayici ve iş adamının başında sallandığını ifade etti.

Faizlerin bir an önce düşürülerek, mikro ekonominin önünün açılması gerektiğini belirten Kutlucan, şöyle devam etti: ''Faiz oranları ortalama yüzde 15-20 oranında düşerse, döviz kurları da makul bir seviyeye ulaşacaktır. Böylece, üretici de ihracatçı da rahatlamış olur. İktidar ise bir an önce cari açık ve dış ticaret açığı ile sıcak paranın yarattığı tereddütleri gidermek için bir an önce gerekli tedbirleri almalıdır. O zaman topyekün bir ekonomi politikası ile daha sağlıklı yarınlara adım atmış oluruz. Sonuç olarak, enflasyonla mücadele başarılıdır ama yeterli değildir. Genel bir ekonomik seferberlik yapılmalıdır.''

NOSAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI ARAS

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, Eylül ayı itibariyle piyasaların hareket kazandığını söyledi.

Aras, kur politikalarından yana ihracatçının acil reçeteye ihtiyacı olduğunu ifade ederek, enflasyon rakamlarının beklentileri yanıltmadığını kaydetti.

Enflasyonun seyrinde artış gözlendiğini bildiren Aras, şöyle konuştu: ''Sanayici enflasyon konusunda memnun gibi görünse de önündeki kur tehlikesi konusunda tedirgin. Dolardaki düşüş devam ederse ihracata yönelik faaliyet gösteren firmalarımız büyük zararlara uğrayacak. Bu konuda hükümeti göreve çağırıyoruz. Düşük kur yüksek faiz oranları karşısında sanayici kendini dipsiz kör kuyularda bulabilir.''

(AA)