kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hakan Binbaşgil

Akbank dünyanın ilk kredi makinesini çıkardı

Akbank, şubeye hiç gitmeden kredi alma imkânı tanıyan kredi makinesini CeBIT'te tanıttı. Makine sayısı bu yıl 10'a çıkarılacak..
Akbank, dünyada bir ilk olan kredi makinesini CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nda tanıttı. Şubeye gitmeden kredi alma imkını sunan kredi makinesiyle 10 bin YTL'ye kadar tüketici kredisi alınabiliyor. Akbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil, kredi süreçlerinin Kredi Makinesi ile yeni bir boyut kazandığını vurguladı.

NASIL ÇALIŞIYOR?
Kredi Makinesi sayesinde kredi kartı ve bireysel kredi isteyen herkes şubeye gitmeden kredi alabiliyor. Belge ve kişisel bilgi ibrazından fotoğraf çekimine, imzadan kredi değerlendirmesine kadar tüm süreçler Kredi Makinesi'nde tamamlanıyor. Yılsonuna kadar 10 adete ulaşacak olan Kredi Makinesi sayısının önümüzdeki 2 yıl içinde 100'e çıkarılması hedefleniyor. Makine önümüzdeki aylarda alışveriş merkezleri, havalimanları, Akbank Kredi Ekspres Şubeleri ve Akbank'ın geniş ağa sahip iş ortaklarının mağazaları gibi noktalarda yer alması planlanıyor. Bu sistemde gelir, kimlik başvuru bilgileri ve kredi miktarı klavye veya telefon ahizesi yardımıyla giriliyor. Her bir işlem adımında ekrandaki müşteri ilişkileri yöneticisi başvuru sahibini yönlendiriyor ve işlemini kısa sürede yapmasına yardımcı oluyor, fotoğrafı çekiyor, kimliğin görüntüsünü kaydediyor, imza paneli vasıtasıyla imza alıyor, kredi değerlendirmesini yapıyor. Başvuru uygun bulunduğunda tüketici kısa mesajla bilgilendiriyor, kredi sözleşmesi kredi makinesinden basılıyor, imzalanıp tekrar kredi makinesine veriliyor. Başvuru onayı kısa mesajla veriliyor ve kredi kartı adrese teslim ediliyor.
Haberin fotoğrafları