kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eski sert kışlar bitti, deri ceketi 690 grama indirdik

İtalyanlarla yapılan çalışmalar sonucunda deriyi yüzde 50 hafiflettiklerini belirten Derimod Başkanı Ümit Zaim, "Kış ayları eskisi gibi sert geçmiyor. Biz de 690 gram deri ceket ürettik. Bu, dünyada da bir devrimdir" dedi..
Derimod, küresel ısınma nedeniyle ılık geçen kışlar için, sadece 690 gram ağırlığında deri ceket üretti. Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, 2 milyon dolar yatırımla geliştirdikleri "nano-leather" teknolojisi ile üretilen hafif deri ceketlerin, Derimod 690 markasıyla satılacağını söyledi. Artık kışların eskisi kadar sert geçmediğini söyleyen Zaim, bugüne kadar deri ceketlerin ortalama ağırlığının 1-1.5 kilogram civarında olduğunu vurgulayarak, "Küresel ısınma artık tüm tekstilcilerin gündeminde. Prada, Armani ve Gucci gibi moda devleri de ince deri ürünler geliştirmeye hazırlanıyor. Ancak biz herkesten önce davrandık" dedi.

YABANCILAR GELSİN
Zaim, Derimod Ar-Ge biriminin İtalyan meslektaşlarıyla bir yıl süren çalışmalar sonucunda derinin özgül ağırlığını yüzde 50 azaltmayı başardığını dile getirerek, "Organik tabaklama metotlarıyla deri yüzde 50 hafif hale geldi. Bu, deri sektöründe bir devrimdir'' diye konuştu. Çin'de üretilen deri ceketlerle nasıl başa çıkacakları konusunda kendisine sorular geldiğini söyleyen Zaim, Derimod olarak fiyat üzerinden değil, kalite üzerinden rekabet yürüttüklerini, son dönemde Uzakdoğu menşeli ürünlerde insan sağlığına aykırı maddeler bulunduğu, deri ceketlerin de sağlığa zararlı azo boya içerdiği yönünde haberler bulunduğunu belirtti. Zaim, Türk halkının Çin malı deri ceketlere talep göstermeyeceğini ve bu ürünlerin Türkiye'ye ithalatının çok yüksek olmadığını dile getirerek, "Türk halkı deri bakımından şımartılmıştır. Türk halkı yıllardır en kaliteli derileri giymiştir'' dedi. Yeni ürünle pazar payında yüzde 25 artış hedeflediklerini anlatan Zaim, "Çinliler herşeyi taklit ediyor. 2-3 sene sonra bunu da taklit edeceklerdir ama o zaman biz başka bir noktada olacağız. Derimod'un rakipleri Çinliler değil, gözümüzü Batıya çevirdik ve onlarla yarışıyoruz. Çinliler'den korkan, fiyat rekabetine girenlerdir. Kalite rekabeti yapanlar Çin'den korkmaz'' diye konuştu. Zaim, yıllık yurtiçi satış miktarlarının 100 bin ceket olduğunu, sene sonu ciro beklentilerinin de 60 milyon dolar seviyesinde bulunduğunu aktardı. Zaim, şu anda yurtiçinde 45 olan mağaza sayılarını bir sene sonra 60'a, 2 sene sonra da 80'e çıkarmayı planladıklarını, bu rakama ulaştıktan sonra da yurtdışında mağaza açmayı düşündüklerini anlattı.